Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

FOTO Peste 800 de câini trebuie evacuați în 8 zile din adăpostul lui Radu Țermure de pe Valea Fânațelor! Ce se întâmplă cu animalele?

Clujeanul Radu Țermure, care a construit un adăpost privat pentru câinii fără stăpân pe un teren de 3 hectare situat în Valea Fânațelor, este obligat printr-o sentință a Judecătoriei Cluj-Napoca să evacueze animalele în termen de 8 zile.

Țermure a fost somat de un executor judecătoresc dar spune că va contestat în instanță evacuarea și că va cere mai mult timp pentru relocarea câinilor.

”Evacuarea celor peste 800 de câini pe care îi dețin în ferma in care timp de 13 ani a functionat refugiul meu pentru animale abandonate a fost aprobată de către Judecătoria Cluj-Napoca. Deoarece termenul de evacuare este foarte scurt, eu nu dispun de un loc in care sa mut câinii, resursele mele fiind foarte limitate, va rog pe toti cei care puteti ajuta la găsirea urgenta a unor soluții pentru relocarea câinilor, inclusiv darea în adopție sau preluarea unora dintre ei sa ma contactati. Aceasta solicitare nu se adresează persoanelor, grupurilor si entităților care m-au atacat si denigrat distrugandu-mi imaginea, sabotandu-mi activitatea si îngreunand situatia câinilor mei”, a scris pe Facebook Radu Țermure.

Este imposibilă relocarea sutelor de câini în 8 zile

Contactat de reporterii portalcj.ro, acesta a spus că este imposibil să mute până lunea viitoare peste 800 de câini și să desființeze peste 400 de boxe și celelalte clădiri construite de-a lungul anilor în adăpostul din Valea Fânațelor.

”Discut cu avocații, să obținem de la instanță timpul necesar pentru a face relocarea animalelor. E nevoie de un loc, de un alt amplasament, câinii nu se pot duce la grămadă. Situația e gravă, sperăm să fim ajutați de clujeni cu inimă mare, iubitori de animale și care au un teren să ni-l pună la dispoziție, să găsim oameni să reușim mutarea. Nu eu am adus pe lume acești câini, ci a rezultat un număr așa de mare din inconștiența cetățenilor care nu sterilizează, nu castrează și apoi abandonează, după care intervine toleranța autorităților care nu se îndreaptă împotriva deținătorilor individuali pentru a-i determina să castreze și să sterilizeze animalele, și să sancționeze abandonul”, a explicat Radu Țermure.

Acesta a precizat că evacuarea a fost solicitată de firma proprietară a ferma de pe Valea Fânațelor cu care el avea un contract de închiriere, prelungit de câteva ori, după care s-a cerut executarea silită.

”Voi încerca să mut câinii, nu să îi abandonez pe străzile Clujului. O soluție civilizată care asigură protecția animalelor și oamenilor este ca animalele să fie păstrate într-un spațiu controlat, fără să ajungă pe domeniul public”, a precizat Țermure.

Țermure, acuzat că a transformat adăpostul în lagăr de exterminare a câinilor

În luna mai, mai mulți clujeni iubitori de animale sau foști voluntari la adăpostul lui Radu Țermure au protestat public și l-au acuzat că ține câinii în condiții improprii, inițiind o petiție online pentru salvarea patrupedelor.

Unii au susținut că adăpostul de pe Valea Fânațelor este un ”lagăr de exterminare” al câinilor fără stăpân.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Vrei să mergi la Cernobîl? 395 de euro!

Agenţia de turism Iri Travel organizează excursii la Cernoîl, locul dezastrului nuclear din 1986. Preţul excursiei este de 395 de...

Închide