Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Primăria Cluj-Napoca vrea să dea vouchere pentru cumpărarea de scaune auto pentru copii  

Primăria Cluj-Napoca vrea să dea vouchere părinților cu venituri reduse pentru cumpărarea de scaune auto pentru copii, în cadrul unui proiect lansat azi, de reducere numărului de copii răniți sau decedați în urma accidentelor rutiere.

Directorul de dezvoltare Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Câmpean, a spus azi că primăria se va preocupa de finanțări ulterioare ale celor mai bune măsuri carre au și cel mai mare impact, cum ar fi vouchere care să faciliteze achiziționarea de scaune auto pentru copil de către părinții cu venituri reduse sau facilitarea construirii unei platforme prin intermediul căreia clujenii să facă schimb de astfel de scaune pentru copii, scopul fiind creșterea siguranței copiilor în trafic.

Proiect inedit ”Copil iubit la bord”

Câmpean a participat la lansarea planului de acțiuni în cadrul proiectului ”Copil iubit la bord”, în care polițiștii de la Serviuciul Rutier vor verifica modul de montar ae scaunele auto din mașini.

”Polițiștii vor derula acțiuni în trafic dedicate acestui domeniu și vor face, în prima etapă, recomandări șoferilor privind utilizarea scaunelor auto pentru copii, după care se va trece la aplicarea de sancțiuni. De asemenea, vor avea loc instruiri practice în care polițiștii vor învăța cum se montează un scaun auto în mașină, cum se prinde corect un copil într-un astfel de scaun, dar și întâlniri cu copii din grădinițe și școli și cu părinții acestora despre modul de utilizare a scaunelor auto pe categorii de vârste și înălțime”, a spus și Gina Pop, șeful Biroului pentru Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Cluj

Erika Bărăgan de la UBB a atras atenția că peste 20% dintre copiii din Cluj-Napoca observați în trafic nu purtau niciun fel de sistem de siguranță, jumătate dintre aceștia nefiind așezați corespunzător în scaune auto.

”Doar 15% dintre șoferi și-au așezat copiii mici cu spatele la direcția de mers, așa cum este standardul european, poziție care scade riscul de rănire în caz de accident rutier cu 90%”, a explicat ea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Se asfaltează sectorul limită cu județul Alba-Podeni, pe DJ 103G

Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, pe drumul județean 103G,...

Închide