Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Școala ”Ion Creangă” are sălile de clasă iluminate cu led, factura de curent se reduce cu 75%!

Școala Gimnazială ”Ion Creangă” din Cluj-Napoca a finalizat un proiect al companiei E.ON România referitor la „Energie în școlile copilăriei”, dedicat îmbunătățirii condițiilor de studiu şi eficientizării consumului de energie în şcoli şi licee prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă.

Directorul general adjunct al E.ON România, Anca Dragu, a declarat azi că proiectul este unul la nivel național derulat de companie încă din anul 2012 și include 63 de școli din 18 județe ale României, investiția totală fiind de 3,5 milioane de euro.

”Școala Ion Creangă din Cluj-Napoca este una dintre cele 9 școli din țară dotate în acest an cu sistem de iluminat cu leduri. Ne implicăm constant în proiecte de responsabilitate socială destinate comunităților în care activăm, susținerea educației fiind una dintre direcțiile strategice ale noastre. Iluminatul cu leduri duce la reducerea facturii de curent cu 75%, acest sistem având și o durată de viață de câteva ori mai mare față de sistemele clasice”, a spus Dragu.

Prezent la finalizarea proiectului, primarul Emil Boc a spus că își propune ca în perioada următoare toate școlile din Cluj-Napoca să fie dotate cu sisteme de iluminare pe bază de leduri.

”Acest proiect se potrivește ca o mănușă pe profilul Clujului, pentru ceea ce înseamnă dimensiunea verde, nepoluantă. Clujul și-a asumat, ca direcție strategică pentru anii care urmează, acest obiectiv”, a spus Boc.

La Școala Gimnazială “Ion Creangă” din cartierul Mănăștur învață peste 1.000 de elevi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Premii pentru elevi și profesori la Galele excelenței clujene în educație

ISJ Cluj organizează azi și mâine sărbătoarea excelenței, unde elevii și profesorii vor fi împreună pentru a primi aprecieri în...

Închide