Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

,,Masă caldă” în valoare de 15 lei pentru elevii din 4 școli din Cluj-Napoca

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat astăzi în cadrul unei intervenții la radio, faptul că elevii din 4 unități de învățământ din Cluj-Napoca vor primi o masă caldă pe zi în valoare de 15 lei.

“Pregătesc un proiect de rectificare bugetară şi vreau să fac o şedinţă. S-a aprobat printr-o Hotărâre de Guvern un program de masă caldă la trei şcoli din Cluj. Este vorba despre Colegiul „Nicolae Bălcescu”, Colegiul Napoca, Colegiul Pedagogic. Aici a stabilit Inspectoratul Şcolar împreună cu Ministerul Educaţiei. Ei au stabilit ca 10 lei sa fie bugetul pentru masa caldă şi noi mai punem încă 5 lei de la bugetul local, pentru că nu poţi avea o masă caldă doar cu 10 lei. De asemenea, pe lângă acestea noi am mai adaugat o şcoală care e finanţată integral de la bugetul local. Este vorba despre Şcoala Traian Dârjan din Someşeni, unde sunt mulţi copii din familii cu venituri reduse. Acolo punem noi toţi banii.

Trebuie să înţeleagă toţi că invesţiile în educaţie sunt făcute cu costuri de acum şi cu rezultate pe termen mediu şi lung”, a declarat Boc la Napoca Live.

Potrivit colegilor de la PortalSM care informau despre proiectul pilot
Proiectul a fost inițial demarat în anul școlar 2016-2017 în 50 de unități de învățământ unde rata de abandon școlar era mai ridicată decât în alte unități de învățământ, acest proiect reușind să diminueze această rată de abandon, astfel că, s-a hotărât în 2020 extinderea la un număr total de 150 de unități de învățămât.

,,Decizia de extindere cu 100 de noi unități de învățământ are la bază efectele pozitive generate asupra beneficiarilor direcţi şi indirecţi. Studiile de impact au arătat că această măsură a avut ca efect scăderea ratei abandonului şcolar, diminuarea absenteismului, precum și formarea deprinderii, la copii, pentru o alimentație sănătoasă.

Astfel, în perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din cele 150 de unităţi de învăţământ vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA)”, scriau colegii de la PortalSM în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Hală din municipiul Cluj-Napoca cuprinsă de flăcări

Intervenție pentru stingerea unui incendiu la o hală din Piața 1 Mai din municipiul Cluj-Napoca. Circa 300 mp de hală...

Închide