Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Someșul murdar la Florești! Peste 50 de mc de gunoaie au fost adunate de angajații de la Ape Cluj

Angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj în colaborare cu angajați ai Companiei de Apă Someș SA și ai Primăriei Florești derulează o campanie de igienizare începută în data de 23 octombrie și care va continua până la sfârșitul acestei săptămâni.

S-a acționat în zona frontului de captare aparținând Companiei de Apă Someș din localitatea Florești iar în urma acestei acțiuni s-au strâns aproximativ 50 metri cubi de deșeuri. Muncitorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj din cadrul formațiilor de lucru Gilău și Cluj au acționat pe ambele maluri ale râului Someș, zona „Șapca Verde” amonte front captare Compania de Apă Someș S.A.

Primăriile sunt responsabile de gestionarea deșeurilor

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, autoritățile publice locale sunt direct responsabile de gestionarea regimului deșeurilor, în arealul pe care îl administrează. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa realizează periodic acțiuni de igienizare și salubrizare în colaborare cu autoritățile publice locale și oferă sprijin în acest sens, ori de câte ori este necesar.

”Pentru îmbunătățirea situației actuale este nevoie de o schimbare majoră în plan comportamental, de o responsabilizare a cetățenilor faţă de acest important factor de mediu. Cu această ocazie lansăm un apel către populație să depoziteze deșeurile (menajere și industriale, inclusiv material lemnos) în spațiile special amenajate, astfel încât să nu existe riscul ca ele să fie antrenate în cursurile de apă”, au spus reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Prima ninsoare la Cluj. “Ninge ca-n Esenin şi-n poema rusă, ninge fantomatic şi bacovian, ninge că sînt rece, ninge că eşti dusă, ninge ca la moartea ultimului an”

Prima ninsoare la Cluj, şi o poezie tematică: Oameni de zăpadă (Adrian Păunescu) Ninge sfînt şi păgîn Numai ochii ne rămîn...

Închide