Ultima actualizare: ieri, 12:48
Locale

Ultimul weekend cu hidrobicicletele pe lacurile Clujului. Vremea se răceşte

Weekendul care vine este ultimul din acest an în care vă mai puteţi plimba cu hidrobicicleta pe lacurile din Cluj.

“Vremea se răcește începând de săptămâna viitoare, așa încât Primăria municipiului Cluj-Napoca și Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) anunță retragerea ambarcațiunilor de pe cele două lacuri, Chios și Gheorgheni 1. De luni, 28 octombrie 2019, canotajul intră în vacanță până anul viitor, dar doritorii mai au la dispoziție un weekend de navigat pe lacurile Clujului. Anul acesta, bărcile au fost lăsate la apă în 13 aprilie, simultan pe ambele lacuri. A fost prima dată în ultimii zece ani când s-a putut naviga, în paralel, atât pe lacul Chios, cât și pe Gheorgheni 1. În Parcul Central au fost puse la dispoziția publicului 26 de ambarcațiuni, iar lângă Iulius Mall, 18. Prețurile pentru o jumătate de oră (gratis pentru copiii sub 4 ani, 6 lei pentru minori și 12 pentru adulți) au fost păstrate la același nivel în ultimii șapte ani”, anunţă Primăria Cluj-Napoca.

“Gradul de utilizare a hidrobicicletelor a fost de aproximativ 66% pe lacul Chios și de aproximativ 33% în Gheorgheni. Bărcile vor reveni pe ambele lacuri în primăvara viitoare, imediat ce vremea ne va permite”, a spus Olimpiu Tescar, șeful formației “Agrement” din cadrul RADP.

În 2019, programul de închiriere a bărcilor a variat, de la opt ore la zece ore și jumătate pe zi. În acest weekend se va putea naviga de la 10 la 18.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Trei femei rănite într-un accident cu trei mașini implicate în Cămărașu

Trei femei au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc azi pe DN 16 pe raza localității Cămărașu,...

Închide