Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Atac terorist pe Podul Londrei! Persoane împuşcate şi înjunghiate

UPDATE:

Poliţia britanică a anunţat că forţele sale au împuşcat vineri un bărbat într-un incident pe Podul Londrei, incident pe care îl tratează ca pe unul terorist, ca măsură de precauţie, transmite Reuters.

‘În acest stadiu, circumstanţele referitoare la incidentul de pe Podul Londrei rămân neclare’, a transmis poliţia pe Twitter.

‘Totuşi, ca măsură de precauţie, răspundem la acest incident ca şi când este vorba despre unul de terorism. Un bărbat a fost împuşcat de poliţie’, adaugă comunicatul.

Postul Sky News, citând surse neidentificate, a relatat că cel puţin o persoană, care nu era atacatorul, a fost ucisă în incident.

Puţin mai devreme, poliţia anunţase că ‘a fost chemată la ora 1.58 p.m. la locul unei înjunghieri în apropiere de Podul Londrei’. ‘Un bărbat a fost reţinut de poliţie. Credem că un număr de oameni au fost înjunghiaţi’, indica poliţia pe Twitter.

Serviciul de ambulanţă a declarat un incident major şi a trimis mai multe echipaje la faţa locului.

Premierul Boris Johnson a transmis că este ‘ţinut la curent cu privire la incidentul de pe Podul Londrei’ şi că mulţumeşte ‘poliţiei şi tuturor serviciilor de urgenţă pentru reacţia lor imediată’.

În iunie 2017, o camionetă a intrat în mulţime pe Podul Londrei, de peste Tamisa, după care cei trei ocupanţi au înjunghiat trecători în Borough Market. Bilanţul atacurilor, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, a fost de opt morţi şi 50 de răniţi.

În martie 2017, un bărbat a intrat cu maşina în mulţime pe Podul Westminster, după care a înjunghiat mortal un poliţist în faţa Parlamentului, numărul total al victimelor fiind de cinci morţi.

La începutul lunii noiembrie, nivel de alertă teroristă în Marea Britanie a trecut de la ‘grav’ la ‘substanţial’, riscul unui atentat fiind redus de la ‘ foarte probabil’ la ‘probabil’, a anunţat ministrul de interne Priti Patel la momentul respectiv, informează AGERPRES.

 

Ştirea iniţială: Un atac calificat de poliţia britanică drept terorist a avut loc în urmă cu puţin timp pe Podul Londrei. Poliţia a împuşcat un bărbat. Anterior, mai mulţi oameni au fost înjunghiaţi de o persoană.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

foto: digi24

video: theguardian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ziua Solidarităţii. Clujul iese în stradă pentru familia Smicală

Clujul iese în stradă pentru familia Smicală. Duminică este programat un eveniment de susținere a familiei Smicală, în centrul Clujului....

Închide