Ultima actualizare: 26.2.2023
Locale

Kelemen, avertisment despre conviețuirea româno-maghiară: Poate deveni rapid fragilă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat azi la o dezbatere la Cluj-Napoca că echilibrul conviețuirii româno-maghiare poate deveni foarte rapid fragil deoarece prejudecățile nu au fost abordate cu sinceritate.

”Este un echilibru în conviețuirea româno-maghiară care poate deveni fragil foarte rapid, cum s-a întâmplat în 1990 la Târgu Mureș și în acest an la Valea Uzului, fiindcă sunt prejudecăți, sunt probleme care nu au fost discutate și abordate sincer. Există o neîncredere, lipsa de încredere este palpabilă, dacă nu există încredere între indivizi, între grupuri, dacă nu există încredere între stat și cetățean, nu există nici cooperare, iar fără cooperare nu ai succes. Respect statul ca cetățean, dar întreb statul mă respectă, are încredere în mine? Sau mă pune pe mine, ca maghiar, în permanență să dau declarații de loialitate? Or nu accept așa ceva. M-am născut în această țară, am plătit taxe și contribui la dezvoltarea societății și nu pot accepta când loialitatea îmi este pusă permanent sub semnul întrebării”, a spus Kelemen Hunor.

La dezbaterea despre conviețuirea româno-maghiară și contribuția majorității la viața minorității din Transilvania au mai participat prorectorul cu cercetarea al UBB, Daniel David, pastorul unitarian Rácz Norbert și jurnalistul Sabin Gherman.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Atac terorist pe Podul Londrei! Persoane împuşcate şi înjunghiate

UPDATE: Poliţia britanică a anunţat că forţele sale au împuşcat vineri un bărbat într-un incident pe Podul Londrei, incident pe...

Închide