Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Cioloş, la Cluj: Propunem un guvern din umbră! Candidaţii la primării, stabiliţi până în februarie

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat astăzi, la Cluj, că va propune partenerilor de la USR-PLUS constituirea unui guvern din umbră care să urmărească deciziile actualului guvern şi să pregătească un program alternativ de guvernare.

Cioloş a explicat într-o conferinţă de prsă, după Consiliul Naţional PLUS, că a primit peste 5.500 de răspunsuri în 24 de ore de la membrii de partid, iar 88% dintre aceștia au spus că îşi doresc o continuare a proiectului Alianţei şi întărirea relaţiei dintre cele două partide. El a recunoscut că ]n alianţa USR PLUS sunt mai multe grupări, dar consideră că nu trebuie alimentat conflictul dintre ele.

Reprezentanţii PLUS speră să ducă la o fuziune între cele două partide, care să vină natural.

“Ne dorim să propunem colegilor de la USR un mod de lucru care să întărească încredea în faptul că alianţa poate să ia decizii care să fie  fie asimilate şi respectate de cele două partide”, a spus Cioloş, citat de PortalCJ.

Astfel, PLUS propune o structură executivă unică de conducere a Alianţei formată din membrii celor două partide, constituirea unui guvern din umbră şi a unui program de guvernare comun.

Totodată, Cioloş propune finalizarea până la finalul lunii februarie selecţia candidaţilor unici pentru locale, în primul rând prin acord amiabil unde este posibil iar unde nu este posibil, va fi o mediere pe criterii meritocratice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Piaţa Unirii în anii 30. Arăta mai bine atunci sau acum?

O imagine cu Piaţa Unirii din Cluj-Napoca într-o carte poştală expediată în 1938 (arhiva portalcj.ro).

Închide