Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Cutremur în Albania: 7 morţi, sute de răniţi, clădiri prăbuşite. România trimite o echipă de salvare. E nevoie de voluntari

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc astă-noapte în Albania, în urma căuia s-au înregistrat până acum 7 morţi şi sute de persoane rănite. Mulţi oameni sunt încă sub dărâmături.

România trimite în Albania o echipă de căutare-salvare de 50 de persoane.

“E foarte important timpul de reacţie, pentru că la cutremur se consideră o situaţie de urgenţă majoră. Dacă te duci după o zi, două, e prea târziu”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Oameni din mai multe ţări s-au mobilizat pentru a trimite la faţa locului echipe de voluntari. România nu trebuie să se lase mai prejos!

Aeronave ale Forțelor Aeriene Române, în Albania Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat efectuarea unui zbor în Albania, cu o aeronavă C-27J Spartan și o aeronavă C-130 Hercules ale Forţelor Aeriene care vor transporta echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu echipamente și tehnică de intervenție.

Echipa, alcătuită din 52 de specialiști, cu tehnica specifică, va executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături în zona afectată de seismul produs în dimineața zilei de marți, 26 noiembrie. Plecarea către Albania este preconizată în jurul orei 15.00. Misiunea va fi executată la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma primirii solicitării de asistență internațională formulată de guvernul albanez prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Jurnaliştii care doresc să transmită în direct plecarea aeronavelor vor fi prezenţi la intrarea Bazei 90 Transport Aerian (Otopeni, str. Zborului, nr. 1) la ora 14.30.

 

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

foto: jurnaltv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Aparate medicale de ultimă generație, la Spitalul de Recuperare Cluj-Napoca

Consiliul Județean Cluj a achiziționat două noi echipamente medicale ultraperformante pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate medicală aflată în...

Închide