Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

VIDEO. Bărbat bătut de parteneră. În 5% din cazuri, bărbaţii sunt victimele violenţei în familie

În cazurile de violenţă în familie, nu numai femeile şi copiii sunt victime, ci şi bărbaţii. Statisticile arată că din totalul cazurilor de violenţă în familie înregistrate în România, 5% sunt bărbaţi. Dar, în marea majoritate a cazurilor, femeile sunt victimele violenţei domestice.

La nivel mondial, pe parcursul vieţii, 35% dintre femei și fete sunt supuse la o anumită formă de violență fizică sau sexuală, iar în unele ţări șapte din zece femei se confruntă cu aceste abuzuri. Se estimează că aproximativ 133 de milioane de fete şi femei au fost supuse mutilării genitale în cele 29 de țări din Africa și din Orientul Mijlociu, unde această practică este foarte frecventă. Mai mult de 700 de milioane de femei s-au căsătorit înainte de vârsta de 18 ani, dintre care 250 de milioane înainte de vârsta de 15 ani. Una din 3 femei sunt victime ale violenței fizice sau sexuale.

În România, 30% dintre femei spun că au fost afectate de violenţa fizică sau sexuală la un moment dat în viaţă după vârsta de 15 ani. 24% dintre femeile din România au suferit violenţă din partea partenerului, iar 14% dintre femeile din România au suferit violenţă din partea unei alte persoane decât partenerul.

Pe 25 noiembrie este marcată Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

foto/video: Opinia Timişoarei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UNTOLD a vândut alte 17.000 de abonamente pentru anul viitor în peste 4 minute!

În cea de-a rundă de vânzări pentru festivalul UNTOLD 2020 peste 17.000 de fani și-au achiziționat abonamentele în doar 4 minute și...

Închide