Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Ministrul Sănătății a schimbat Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Cluj. Decizia, în urma dezvăluirilor deputatului Ungureanu

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a numit azi trei noi membri ai Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca, în urma sesizărilor publice și oficiale ale deputatului USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, au declarat surse din Ministerul Sănătății.

Nereguli grave la Spitalul Județean Cluj

Ungureanu a fost cel care, vineri, a organizat o conferință de presă în care a prezentat detalii din trei rapoarte ale Corpului de Control al ministrului Sănătății care dezvăluiau grave nereguli la nivelul SCJU Cluj-Napoca, inclusiv faptul că unitatea de transfuzii nu are condiții minime de funcționare, ceea ce pune în pericol viața pacienților.

Deputatul Emanuel Ungureanu a salutat schimbarea membrilor CA al spitalului clujean spunând că este vorba despre ”un gest de normalitate al ministrului Costache”.

”Conducerea SCJU trebuia demult schimbată pentru că sunt zone în spital care sunt adevărate bombe biologice, cum ar fi secția de chirurgie vasculară, condusă de Marius Fodor, unde a murit în luna august un pacient în urma infecțiilor nosocomiale. De asemenea, la ATI circuitele sunt atât de dezorganizate încât riscul de contaminare cu bacterii rezistente este major. Sper ca numirea noului CA să însemne și o decizie de revocare, în regim de urgență, a managerului Petru Șușca, și, ulterior, numirea ca interimar, a unui manager care să nu fie membru al vreunui partid politic”, a spus Ungureanu.

Acesta speră ca, astfel, de la Cluj să se dea semnalul depolitizării sistemului medical.

”Sper, de asemenea, ca viitorul manager al SCJU Cluj-Napoca dacă este posibil să nu fie din Cluj și să nu aibă relații cu clanurile de tip mafiot care au dominat sistemul medical clujean în ultimii 15 ani”, a mai spus deputatul USR.

Cei trei membri ai CA sunt Sorin Dudea, șeful Secției de Radiologie, George Dindelegan de la Secția de Chirurgie 1 și Simona Rednic, de la Reumatologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Avertizare meteo. Cod galben de viscol în județul Cluj!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) e emis, luni, o nouă avertizare nowcasting Cod galben de ninsoare şi viscol, valabilă în...

Închide