Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Actorii Teatrului „Puck” Cluj-Napoca marchează în școli Ziua Culturii Maghiare

În data de 22 ianuarie se sărbătorește Ziua Culturii Maghiare, ziua în care Kölcsey Ferenc a scris versurile imnului Ungariei, în 1823. Cu această ocazie, actorii secției maghiare de la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca au pregătit mici spectacole dedicate copiilor.

”Mai precis, ei vor prezenta poezii, nuvele și cântece atât în școli cu predare în limba maghiară din Cluj Napoca, cât și în cadrul unor unități de învățământ din județul Cluj. Astfel vor fi celebrate cultura și tradițiile maghiare”, au anunțat cei de la Teatrul ”Puck”.

Programul zilei va fi următorul

Urmánczi Jenő, Bondár Tibor: Ady Endre – „Cântece despre terenul de joacă” (de la ora 9, la Liceul Teoretic „Báthory István” din Cluj Napoca).

Patka Ildikó, Kötő Áron: Móra Ferencz – „Regele Tremurici” (de la 9:44, la Liceul Waldorf din Cluj Napoca).

Giriti Réka, György László: Horváth István – „Am clădit un turn” (de la ora 11, la Liceul „Brassai Sámuel” din Cluj Napoca).

Balogh Dorottya, Mostis Balázs: Kosztolányi Dezső – „Vise cu cerneală colorată” (de la ora 9:45, la Școala „Avram Iancu” din Câmpia Turzii, iar de la ora 11 ka Școala „Jósika Miklós” din Turda).

Domokos Szabolcs, Domokos Előd: Petőfi Sándor – „Lui Arany Laci” (de la ora 10:20, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej).

Pünkösti Laura, Erdei Emese: Mikszáth Kálmán – „Mioara de odinioară” (de la ora 10, la Gherla).

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Bicicliștii clujeni, propuneri la ordonanța privind bicicletele și trotinetele electrice. Sunteți de acord?

Federaţia Bicicliştilor din România (FBR), din care face parte și Clubul de Cicloturism ”Napoca” din Cluj-Napoca, susține mai multe modificări...

Închide