Ultima actualizare: 3.4.2024
Deputat de Cluj: Guvernul Orban îi îngroapă pe fermieri
Diverse

Agricultură organică. România e codașă în Uniunea Europeană

Datele publicate de Eurostat arată că România se află la coada clasamentului european cu privire la suprafeţele de teren pe care se face agricultură organică.

În UE, suprafaţa totală de teren pentru agricultură organică a fost de 13,4 milioane de hectare în anul 2018 (7,5% din totalul terenului).

Statele europene cu cea mai mare pondere a suprafeţelor de teren alocate agriculturii organice în 2018 au fost Austria (cu 24,1% din suprafaţa totală de teren utilizată în agricultură), Estonia (20,6%) și Suedia (20,3%).

În România doar 2,4% din suprafaţa totală de teren utilizată în agricultură este catalogată drept organică. Doar Malta stă mai rău în clasament.

Între 2012 şi 2018, Bulgaria, Croaţia şi Irlanda au înregistrat o creştere de peste 100% a suprafeţei de teren alocată agriculturii organice.

Ca să fie declarate organice, suprafețele de teren trebuie să treacă printr-un proces de conversie care poate dura 2-3 ani, în funcție de recoltă.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Diverse
coronavirus
România: Leacul pentru coronavirus este duhovnicesc

România începe să aplice leacul pentru coronavirus, este vorba despre o soluție duhovnicească. Începând de miercuri seara, preoții din Sibiu...

Închide