Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

ATENȚIE! Poduri de gheață pe cursurile de apă din zonele montane, la Someșul Cald, Beliș, Răcătău

Administrația Bazinală Someș-Tisa (ABAST) informează că, în perioada imediat următoare, debitele și nivelurile cursurilor de apă din județul Cluj vor înregistra valori variabile, în contextul precipitațiilor prognozate și al creșterii temperaturilor.

”Fenomenele de iarnă sunt prezente pe cursurile de apă, dar nu au fost înregistrate probleme. Sunt formate poduri de gheață pe cursurile de apă din zonele montane (Someșul Cald, Beliș, Răcătău). Lacul de acumulare Gilău este exploatat în condiții de siguranță”, au anunțat reprezentanții ABAST.

Autoritățile locale să verifice depozitele de deșeuri

Aceștia atenţionează autorităţile locale să verifice modul în care sunt întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale, să intervină pentru îndepărtarea depozitelor de deșeuri şi a materialului lemnos de pe maluri, pentru a evita antrenarea acestora în cursurile de apă şi obturarea secţiunilor de scurgere.

”În conformitate cu prevederile legale în vigoare, autoritățile publice locale sunt direct responsabile de gestionarea regimului deșeurilor, în arealul pe care îl administrează. De asemenea, facem un apel populaţiei să depoziteze resturile menajere numai în spaţii special amenajate, pentru a reduce riscul antrenării acestora în cursurile de apă”, au precizat cei de la ABAST.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa monitorizează permanent cursurile de apă din administrare și colaborează cu toate instituțiile responsabile, conform fluxului informațional din cadrul Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, din cele cinci județe arondate (Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj).

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident la Recea Cristur. O femeie ar fi adormit la volan

Accident la Recea Cristur. Din primele informații se pare că o femeie în vârstă de 59 de ani ar fi...

Închide