Ultima actualizare: 9.5.2024
Locale

Clujul, promovat la Berlin prin industria alimentară și agricultură

Consiliul Județean Cluj a participat, timp de zece zile, la cel mai mare târg din lume dedicat agriculturii, industriei alimentare și horticulturii, Expoziția Internațională Săptămâna Verde ,,Grüne Woche”. Clujul a fost astfel promovat puternic la Berlin.

În cadrul prestigiosului eveniment internațional, imaginea județului a fost intens promovată, pe întreaga durată a târgului de profil, de către Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub autoritatea forului administrativ județean. Producătorii clujeni prezenți la Berlin s-au aflat într-o companie selectă, reprezentată de mari societăți din domeniul agroalimentar, la târg participând 1.810 expozanți proveniți din peste 72 de țări.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, consideră că succesul de care s-au bucurat produsele Asociației Produs de Cluj, atât în rândul celorlalți expozanți cât și în rândul vizitatorilor, confirmă justețea deciziei de a continua sprijinirea și promovarea micilor întreprinzători. Grüne Whoche a fost o nouă ocazie de a testa produsele clujene pe piața internațională și de a stabili noi contacte dar și de a învăța din experiența altora.

Standul Clujului de la Berlin s-a bucurat și de atenția oficialilor români prezenți la eveniment, ambasadorul României la Berlin și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale fiind prezenți nu doar pentru vizita oficială, ci chiar de la momentele de amenajare a spațiului expozițional. Înalții demnitari prezenți la eveniment au convenit asupra faptului că modelul de organizare și funcționare al Asociației Produs de Cluj ar trebui multiplicat la nivel național.

Clujul, promovat la Berlin prin industria alimentară și agricultură

Ediția din 2020 a Grüne Woche, Expoziția Internațională Săptămâna Verde a fost a 85-a din istoria târgului, Consiliul Județean și Asociația Produs de Cluj fiind la a cincea participare.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UBB prelungește măsura suspendării cursurilor față în față
UBB reclamă că România are multe institute și puțini cercetători

Conducerea UBB Cluj-Napoca a transmis că asistă în ultimele zile la mai multe comunicate legate de proiectele Ministerului Fondurilor Europene...

Închide