Ultima actualizare: 22.5.2024
Locale

Coronavirusul e şi în România. Adrian Streinu-Cercel spune că virusul vine de la şerpi

Coronavirusul e şi în România. Adrian Streinu-Cercel spune că virusul vine de la şerpi.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, spune că virusul care face prăpăd în China şi care se răspândeşte în toată lumea e prezent şi în România.

 

Virusul vine de la şerpii vii, mâncaţi de chinezi

”Coronavirus este o familie foarte mare, e ditamai familionul și se găsește peste tot în lume, inclusiv în România. Și noi avem coronavirusurile noastre.

Partea proastă este că acesta s-a recombinat, a căpătat noi valențe din punct de vedere al agresivității cu care acționează asupra corpului uman și respectiv a ceea ce poate să genereze din punct de vedere al insuficiențelor de organe. Aceste coronavirusuri nu sunt specifice omului, ele sunt specifice animalelor, celelalte categorii de vietăți de pe Terra. În momentul în care noi nu folosim focul ca să procesăm alimentele nu facem altceva decât să lăsăm libertate acestor microorganisme să facă saltul între specii.

Chinezii s-au contaminat prin manipularea șerpilor vii, nu a fripturii din carne de șarpe. Nu pentru că au mâncat carnea aceea, ci pentru că au manipulat șarpele viu. El are secreții, iar în secrețiile respective se găsește virusul și nu s-au spălat pe mâini, l-au luat, s-au contaminat.

Deci, manipularea produselor de carne crudă – indiferent că vorbim de liliac, că acolo se vând și lilieci în piețe, șerpi, tot felul de gângănii, toate chestiile astea pot fi contaminate, pentru că au secreții pe ele.Secreția este cea care conține virusul, nu carnea în structura ei”, a spus, pentru Digi24, doctorul Adrian Streinu Cercel.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.
Coronavirusul e şi în România. Adrian Streinu-Cercel spune că virusul vine de la şerpi

Medical staff members wearing protective clothing to help stop the spread of a deadly virus which began in the city, arrive with a patient at the Wuhan Red Cross Hospital in Wuhan on January 25, 2020. – The Chinese army deployed medical specialists on January 25 to the epicentre of a spiralling viral outbreak that has killed 41 people and spread around the world, as millions spent their normally festive Lunar New Year holiday under lockdown. (Photo by Hector RETAMAL / AFP) (Photo by HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

foto: Foreign Policy
vezi şi:
https://portalcj.ro/2020/01/curata-ti-mainile-si-acopera-ti-nasul-masuri-de-prevenire-a-gripei/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Curăţă-ţi mâinile şi acoperă-ţi nasul! Măsuri de prevenire a gripei

Curăţă-ţi mâinile şi acoperă-ţi nasul! Măsuri de prevenire a gripei. Serviciul de Ambulanță din România recomandă câteva sfaturi cu privire...

Închide