Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Medical staff members wearing protective clothing to help stop the spread of a deadly virus which began in the city, arrive with a patient at the Wuhan Red Cross Hospital in Wuhan on January 25, 2020. - The Chinese army deployed medical specialists on January 25 to the epicentre of a spiralling viral outbreak that has killed 41 people and spread around the world, as millions spent their normally festive Lunar New Year holiday under lockdown. (Photo by Hector RETAMAL / AFP) (Photo by HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)
Locale

Doi studenți clujeni au vizitat China după ce s-a declanșat epidemia de Coronavirus. Momentan nu prezintă simptome

Doi studenți clujeni au vizitat China după ce s-a declanșat epidemia de Coronavirus.

Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” confirmă faptul că un student al Facultăţii de Interpretare Muzicală a participat la turneul efectuat de Filarmonica „Banatul” din Timişoara în China, în perioada 3 decembrie 2019 – 20 ianuarie 2020. El a sosit miercuri, 22 ianuarie 2020, în Cluj – Napoca.

Din informaţiile pe care le-am primit de la acesta, joi dimineaţa s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase, unde i s-a comunicat că nu prezintă simptome ale infecţiei cu Coronavirus. Studentul este izolat la domiciliu timp de 14 zile, iar starea sa de sănătate este monitorizată de către un medic al Spitalului de Boli Infecţioase.

De asemenea, o altă studentă a Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” s-a întors vineri, 24 ianuarie 2020, din China, unde a efectuat un turneu cu o orchestră din Bucureşti. Din informaţiile pe care le avem, aceasta a mers direct în localitatea de domiciliu (Brașov), pentru a-şi efectua analizele.

Sfaturi pentru Epidemia de Coronavirus

Medicii le recomandă oamenilor să își curețe mâinile cu apă și săpun sau cu o soluție pe bază de alcool. Să-și acopere nasul și gura cu un servețel atunci când tușesc sau strănută. Să evite contactul cu persoanele care au simptome de răceală sau gripă și să gătească bine carnea sau ouăle.

Şi în Cluj au fost luate măsuri speciale pe Aeroportul Avram Iancu, iar Institutul Inimii a intrat într-un proiect cu mai multe spitale din ţară pentru asigurarea unei tehnici extracorporale de suport cardiac şi respirator prelungit pentru persoanele cu insuficienţă respiratorie severă.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Clujul, o prezență remarcată la Târgul de Turism de la Madrid!

Consiliul Județean Cluj a participat, în perioada 22-26 ianuarie 2020, la cea de-a 40-a ediție a Târgului de Turism Internațional...

Închide