Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Emil Boc susţine interzicerea petardelor: A fost teatru de război. Nu ne putem juca!

Primarul Emil Boc a declarat astăzi că susţine orice formă de restricţionare şi interzicere a anumitor categorii de petarde, subliniind că după focul de artificii la Cluj a fost “teatru de război”.

„Susțin orice formulă legală de restricționare, mergând chiar și până la interzicerea anumitor categorii de petarde, este benefică pentru siguranța cetățenilor. După ce s-a terminat focul de artificii a urmat o tornadă de petarde în fața Teatrului Național cum nu am văzut în niciun an. Parcă era la un meci de fotbal. Așa ceva eu nu am văzut de când sunt primar în Cluj-Napoca, și am participat la multe focuri de artificii și asta mi-a atras atenția că ceva trebuie făcut. Mă raliez unui asemenea demers și voi susține, prin procedurile legale, o formulă prin care să ținem sub control. Practic, în fața Teatrului Național a fost teatru de război. Nu ne putem juca cu așa ceva!”, a declarat Emil Boc, marți, la ZIUA LIVE.

Amintim că peste 14.000 de români au semnat petiția pentru interzicerea petardelor și îi cer primarului Emil Boc să interzică petardele în oraș. Petiția vine după ce o fetiță din județul Cluj se află în Austria pentru reconstrucție facială din cauza unei petarde aruncate intenționat în glugă.

Fetiţă dusă în Austria pentru reconstrucţie facială

Iniţiatorul petiţiei, Stelian Petruţa, a declarat, pentru www.portalcj.ro, că este revoltat în special de cazul unei fetiţe din Cluj, aflată acum în Austria, pentru reconstrucţie facială.

“Cu siguranţă aţi auzit, văzut, citit câte accidente şi nenorociri se întâmplă an de an din cauza lor. Copii, adulţi, bătrâni, animale…toţi au de suferit de pe urma lor. Din cauză că sunt manipulate de persoane care nu conştientizează pericolul care ne poate paşte pe fiecare…la orice pas. Am simţit o revoltă maximă în momentul în care am citit despre cazul fetiţei din Cluj, care momentan se află în Austria pentru reconstrucţie facială. Petarda i-a fost aruncată VOLUNTAR în glugă. Cum se poate aşa ceva??? Pe urmă, imaginile din parcul Cetăţuie…şi lista ar putea continua”, spune Stelian Petruţa.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Pericol de polei în județul Cluj! Au fost folosite 427 de tone de material antiderapant pe drumurile județene

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 7 ianuarie...

Închide