Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

MOBILIZARE. Peste 14.000 de români au semnat petiția pentru interzicerea petardelor!

Peste 14.000 de români au semnat petiția pentru interzicerea petardelor și îi cer primarului Emil Boc să interzică petardele în oraș. Petiția vine după ce o fetiță din județul Cluj se află în Austria pentru reconstrucție facială din cauza unei petarde aruncate intenționat în glugă.

“Interzicerea comercializarii si folosirii petardelor pe intreg teritoriul Romaniei!!!

De ce trebuie ca mereu sa asteptam sa se intample atatea nenorociri ca sa luam masuri? De ce nu putem face ceva incat sa le prevenim, sa le stopam cat mai avem ocazia? Azi poate tie nu ti s-a intamplat nimic, maine la fel, deci practic nu te deranjeaza. Esti dispus sa astepti ziua in care vei avea de suferit din cauza lor? Va fi prea tarziu din pacate. Adulti, copii, animale….atatea victime cazute prada din cauza unor persoane iresponsabile, fara nici un strop de discernamant.  Se poate face “spectacol” si folosind DOAR artificii. Comercializarea si folosirea pentru si de catre persoanele fizice sa fie doar in cazul artificiilor cu flacara rece (care nu sunt periculoase). Restul tipurilor de artificii sa fie folosite exclusiv de catre persoane autorizate si doar in locuri special amenajate.

Haideti sa nu mai fim indiferenti si nepasatori! Decese si persoane ranite pe sosele, decese si persoane ranite in incendii…..e cazul sa adaugam si petardele la rubrica “cauza”?

Depinde doar de noi ce si cum va fi MAINE!!! CEREM INTERZICEREA COMERCIALIZARII SI FOLOSIRII PETARDELOR DE ORICE FEL, PE INTREG TERITORIUL ROMANIEI!!!”, se arată în petiţia prin care clujenii îi cer primarului interzicerea petardelor.

Fetiţă dusă în Austria pentru reconstrucţie facială

Iniţiatorul petiţiei, Stelian Petruţa, a declarat, pentru www.portalcj.ro, că este revoltat în special de cazul unei fetiţe din Cluj, aflată acum în Austria, pentru reconstrucţie facială.

“Cu siguranţă aţi auzit, văzut, citit câte accidente şi nenorociri se întâmplă an de an din cauza lor. Copii, adulţi, bătrâni, animale…toţi au de suferit de pe urma lor. Din cauză că sunt manipulate de persoane care nu conştientizează pericolul care ne poate paşte pe fiecare…la orice pas. Am simţit o revoltă maximă în momentul în care am citit despre cazul fetiţei din Cluj, care momentan se află în Austria pentru reconstrucţie facială. Petarda i-a fost aruncată VOLUNTAR în glugă. Cum se poate aşa ceva??? Pe urmă, imaginile din parcul Cetăţuie…şi lista ar putea continua”, spune Stelian Petruţa.

El a mai spus că petiţia va fi înaintată săptămâna aceasta primarului Emil Boc.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Bălcescu şi Petofi la Cluj. Hotelul în care au încercat să unifice revoluţiile românilor şi maghiarilor

Bălcescu şi Petofi la Cluj. Ei au încercat, la Hotelul Biasini, în imagine, să unifice revoluţiile de la 1848. La...

Închide