Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

FOTOGALERIE. Un sibian loveşte Clujul la cap. Oraşul de 5 stele verzi. „În oraşul de 5 stele/ Mori de nu ai cash lovele/ La Primărie-n parcare/ Cardul nu are valoare”

Un sibian loveşte Clujul la cap. Oraşul de 5 stele verzi. Clujul, oraşul de 5 stele apuse.

Da, oraş de 5 stele, smart city, cel mai cel oraş din România. Cam aşa ne place să se vorbească despre oraşul nostru, Cluj-Napoca. Frumos, admirativ, chiar la superlativ. Şi suntem sensibili şi facem botic când cineva ne critică urbea, chiar dacă vedem că omul are argumente.

 

“Oraş de 5 stele?! Smart city?!”

Un sibian şi-a permis să ne ironizeze oraşul în versuri, după ce, chiar în parkingul cu plată de lângă Primăria Cluj-Napoca, n-a reuşit decât după multe încercări să-şi achite nota de plată.

„Mi-am parcat maşina două ore şi jumătate şi trebuia să achit 21 de lei. Mi s-a părut cam scump, dar asta e situaţia. Am scos 100 de lei din portofel, dar automatul de taxare n-a vrut să-mi primească bancnota. M-am uitat mai atent şi, da, scria că aparatul primeşte numai bancnote de 1, 5, 10 şi 50 de lei. Primele bancnote enumerate pe care le aveam în portofel nu-mi ajungeau pentru plată. Bancontă de 50 nu aveam, aşa că am recurs la o bancnotă de 100 de lei. Dar, cum ziceam, aparatul nu primeşte asemenea bancnote. Nu-i nimic, mi-am zis, plătesc cu cardul bancar. M-am uitat la toate găurelele aparatului, am citit tot ce scria de jur-împrejurul lui, dar nimic despre card bancar. Un clujean binevoitor mi-a explicat că nu se poate plăti cu cardul în parkingul de lângă primărie. M-am mirat. Într-un oraş de 5 stele?! Într-un smart city?! Ce era să fac? Am mers până la Croco din vremea studenţiei mele şi am schimbat bancnota de 100. A mai trecut ceva timp până la întoarcere, aşa că am plătit în plus vreo 5 lei”, povesteşte, amărât, pentru www.portalcj.ro, sibianul cu nenoroc la Cluj.

 

“Să mai punem bloc pe bloc/Să aibă fonduri domnul Boc/Ca să nu-şi mai bată joc”

Nu s-a supărat prea tare omul, înţelege că nimeni nu e perfect. Dar a făcut pe loc o poezioară, pe care ne-a rugat să o transmitem primarului Emil Boc:

„În oraşul de 5 stele,

Mori de nu ai cash lovele:

La Primărie-n parcare,

Cardul nu are valoare.

Să mai punem bloc pe bloc,

Să aibă fonduri domnul Boc,

Ca să nu-şi mai bată joc”.

Sibianul a glumit în continuare şi a spus că-l provoacă pe primarul Emil Boc la un joc din vremea copilăriei sale, „Nu te supăra, frate”.

Probabil că se referea la faptul că fostul primar de Sibiu e un pic frate cu primarul nostru.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Un sibian loveşte Clujul la cap. Oraşul de 5 stele verzi. Oraşul de 5 stele apuse:

foto: Emil Boc/facebook

vezi şi premiile:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Zeci de urări pentru Florin Piersic, de ziua lui: ”La mulți ani, Mărgelatule”!

Peste 40 de cititori ai portalcj.ro au ținut să îi transmită azi urări actorului Florin Piersic, care a împlinit 84...

Închide