Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Poliţiştii s-au răzgândit după scandalul public! Dosar penal pentru cel ce a împuşcat câinele

Poliţiştii s-au răzgândit după scandalul public în cazul bărbatul din Maramureş care a împuşcat pe drum un câine pe drum. Dacă iniţial Poliţia anunţa că bărbatul este paznicul unui fond de vânătoare care “a recoltat” câinele deoarece mânca vânatul, după miile de distribuiri pe facebook şi a faptului că ştirea a făcut înconjurul ţării, poliţiştii au deschis dosar penal.

“Urmare a verificărilor efectuate de politiştii maramureşeni, cu privire la bărbatul de 69 de ani, care, în cursul acestei zile, ar fi împuşcat un câine în Pasul Prislop, vă informăm că, din cercetarea preliminară au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la comiterea infracţiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept, prevăzută şi pedepsită de art. 343, alin. 1 Cod Penal şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, prevăzută şi pedepsită de art. 25, alin.1, lit. a din Legea nr. 205/2004, cu aplicarea art.38, alin.1 Cod Penal”, a transmis, sâmbătă seară, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Sursa citată a precizat că cercetările continuă, în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.

Toată scena, surprinsă de trecători

Amintim că un câine a fost împuşcat sâmbătă pe un drum din Maramureş, în apropiere de oraşul Borşa.

Martori au fost doi voluntari ai asociaţiei Anima Pro Terra, care a şi lansat un apel public pentru prinderea criminalului.

“2 voluntari ai asociației noastre au fost martorii unor scene îngrozitoare alături de fiul lor de doar 6 ani, care este încă in stare de șoc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borsa (MM) și intr-o curba au văzut un logan roșu oprit care a împușcat mortal o catelusa pe sosea ( pe un drum public, nu in pădure!!!!) . Voluntarii noștri au sunat imediat la 112, însă făptașul a luat cadavrul și a plecat! Va rog dați share sa nu se mușamalizeze cazul și cel vinovat sa fie pedepsit!!!”, se arată în postarea asociaţiei.

Dacă aveţi informaţii despre persoana în cauză le puteţi furniza asociaţiei, aici, sau puteţi ajuta la răspândirea informaţiei distribuind acest articol pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO Incendiu puternic la o casă din Coplean, 10 pompieri s-au luptat cu flăcările

Două autospeciale pentru stins incendii și 10 pompieri au intervenit, în cursul nopții trecute, pentru a stinge flăcările care au...

Închide