Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

UMF Cluj-Napoca, într-un consorțiu european pentru elaborarea unei strategii în neuroștiințe

Rectorul ales la Universității de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a anunțat că a participat la Nijmegen, Olanda, la întâlnirea rectorilor și la ceremonia semnării protocolului de formare a unui consorțiu de universități, găzduită de Universitatea Radboud, una dintre cele mai reputate universități europene.

”Prin proiectul NEUROTECH – The European University of Brain and Technology, finanțat din fonduri europene – se dorește creearea unui consorțiu de universități europene, din care va face parte și UMF Iuliu Hațieganu, alături de alte 7 universități de mare prestigiu: Universitatea Oxford, Karolinska Institutet, Friedrich Wilhelms University of Bonn, Radboud University Nijmegen, Universitatea Miguel Hernandez Spania, Universitatea Debrecen și Universitatea Bogazici- Universitatea Americană din Turcia”, a spus Buzoianu.

Obiectivul principal al consorțiului este crearea sinergiilor pentru elaborarea unei strategii pe termen lung în neuroștiințe și neurotehnologii, pentru creșterea competivității educației, a cercetării, economiei și societății Europene.

Finanțarea inițială e de 5 milioane de euro

”Astfel, studenții și cadrele didactice de la UMF Cluj vor avea posibiliatatea sa studieze și să cerceteze în universitățile partenere. Pentru primii 3 ani UE va aloca 5 milioane de euro acestui proiect, apoi, cate 20 milioane euro pentru fiecare 4 ani. Pentru UMF Cluj este o mare onoare faptul că am fost invitați să facem parte din acest prestigios consorțiu și o oportunitate deosebită pentru cadrele didactice și studenții noștri. Recomandarea a fost făcută de colegii de la Karolinska Institutet, cu care avem o foarte bună relație de colaborare dezvoltată din anul 2009”, a mai spus rectorul ales al UMF Cluj-Napoca.

Recunoașterea europeană a universității clujene se construiește pas cu pas iar instituția se află pe drumul cel bun.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Teribilistul cu BMW, urmărit de polițiști, reținut pentru 24 de ore

Polițiștii clujeni au dispus aseară reținerea pe 24 de ore a tânãrului de 29 de ani, teribilistul cu BMW pentru...

Închide