Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

UMF Cluj-Napoca intitulată cea mai bună universitate din România în domeniul cercetării

UMF ,,Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca este cea mai bună universitate dintr-un top de 31 de instituții de învățământ superior din România incluse în clasamentul SCIMAGO 2021, urcând cu două locuri față de poziția ocupată în 2020.

Scimago Institutions Ranking (SIR) este un clasament internațional al instituțiilor academice și de cercetare, clasificate în baza a trei seturi de indicatori: performanța cercetării, rezultatele inovării și impactul social. În acest ranking, sunt înscrise doar universitățile care îndeplinesc criteriile minimale privind numărul de lucrări științifice publicate. Astfel, sunt cuprinse instituțiile de învățământ superior și de cercetare care figurează în baza de date Scopus cu cel puțin 100 de lucrări științifice publicate în ultimul an al perioadei de referință.

Scimago Institutions Ranking reprezintă o resursă importantă pentru analiza și evaluarea instituțiilor de cercetare din întreaga lume. Se evaluează rezultatele cercetării cu scopul de a oferi informații utile instituțiilor, factorilor de decizie politică și responsabililor pentru activitatea de cercetare, astfel încât aceștia să fie în măsură să îmbunătățească rezultatele activității științifice.

UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, a publicat în anul 2020 în jur de 80 de proiecte de cercetare și s-au publicat 836 de articole științifice în reviste cotate ISI.

,,O nouă performanță a UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, în domeniul cercetării științifice!
Universitatea noastră se situează pe locul întâi în topul celor 31 de instituții de învățământ superior din România incluse în clasamentul SCIMAGO 2021, urcând cu două locuri față de poziția ocupată în 2020.
În clasamentul global, ce include 4126 de instituții de învățământ superior, UMF “Iuliu Hațieganu” se află printre primele 1000 de universități din lume, pe locul 683. Datorită eforturilor cadrelor didactice și ale cercetătorilor din cadrul universității noastre, ne situăm printre cei mai buni dintre cei buni și contribuim cu mândrie și responsabilitate la dezvoltarea cercetării științifice medicale și farmaceutice”, a transmis dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Milionarii României, cu ochii pe 6 elevi din Cluj. Prototip de 40.000 de euro

Șase tineri clujeni i-au impresionat pe ,,Leii" de la ProTV cu proiectul lor de viitor: un sistem de semnalizare pentru...

Închide