Ultima actualizare: azi, 15:44
Locale

USR Cluj a invalidat alegerea candidaților la Consiliul Județean. Sunt suspiciuni de fraudă

USR Cluj a trecut în ultimele luni printr-o campanie internă în care membrii ce doresc să ocupe un loc pe listele de candidați la Consiliul Județean și-au putut face campanie. Lista finală urma să fie stabilită prin votul delegaților din filialele din județ.

”Ieri, duminică 19 ianuarie 2020, a fost organizată Conferința în care membrii din toate filialele din județ s-au întâlnit pentru a vota rezultatul acestei campanii, precum și completarea Biroului Județean al USR Cluj în urma vacantării unor locuri din acesta din cauza schimbării rolului unor membri în organizație. Candidații s-au prezentat și s-au supus întrebărilor colegilor, apoi delegații au votat, fiind supravegheați de membrii Comisiei Electorale stabilite prin votul delegaților, la primul punct pe ordinea de zi”, au arătat useriștii clujeni.

Buletine scrise cu pix de altă culoare

După încheierea procesului de vot, comisia electorală s-a retras într-o altă încăpere pentru a număra voturile. În timpul acestui proces, membrii comisiei electorale au observat că pe mai multe buletine de vot pentru Consiliul Județean, apar semne distincte, având altă grafie și culoare decât celelalte. În acel moment s-a sistat numărătoarea voturilor. Abia puțin peste 40 de buletine au fost numărate înainte de acest eveniment.

Pentru a evita apariția oricăror urme de îndoială asupra alegerilor, comisia electorală a deliberat și a decis în unanimitate să invalideze alegerile pentru Consiliul Județean și cu majoritate de 3 la 2 să invalideze și alegerile pentru președinția Consiliului Județean pe motiv că ambele erau tipărite pe același buletin de vot, deși nu exista o îndoială specifică.

”Biroul Județean USR Cluj salută decizia Comisiei Electorale și le mulțumim tuturor celor vigilenți. Ne bucurăm să știm că avem colegi care veghează la apărarea principiilor de bază ale USR. Nu putem să tolerăm nicio urmă de îndoială asupra modului în care se desfășoară alegerile interne. Apărarea democrației este un proces constant, care trebuie să se desfășoare la toate nivelurile societății, inclusiv în partide. Această situație neplăcută este rezultatul unei acțiuni individuale, care nu caracterizează absolut deloc modul în care USR Cluj funcționează. Organizația noastră este deschisă tuturor celor care aleg să contribuie la o altfel de politică, însă nu putem și nu dorim să ne asumăm responsabilitatea colectivă pentru acțiuni individuale care contravin principiilor noastre”, au explicat membrii USR Cluj.

Votul va fi reluat într-o nouă întâlnire la nivel județean, iar până atunci sperăm să avem finalizată ancheta internă privind sursa acestor neregularități. Cei responsabili vor fi sancționați fără îndoială.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident ciudat pe Eroilor. Maşină aruncată în zona pietonală

Accident ciudat pe Eroilor. Un accident soldat cu un rănit şi cu pagube materiale a avut loc în urmă cu...

Închide