Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Emil Boc despre cazurile Ditrău și Cluj: Trebuie sancționate din fașă

Emil Boc despre cazurile Ditrău și Cluj: Trebuie sancționate din fașă. Scandalul iscat de locuitorii localității Ditrău din Harghita, cu privire la muncitorii din Sri Lanka, replicat și la Cluj, trebuie să fie sancționat din fașă, potrivit primarului.

Edilul a declarat, miercuri, că aceste cazuri din fericire nu sunt reprezentative pentru Transilvania și nici pentru România, însă dacă nu sunt sancționate, ele provoacă grave consecințe.

Treisprezece clujeni au reclamat la opt instituții, printre care și către SRI, că pe strada lor – strada Lăpușului – s-au mutat niște străini.

Serviciul pentru Imigrări Cluj a făcut verificări și a constatat că pe strada reclamată locuiesc 22 de srilankezi care aveau forme legale.

Emil Boc a precizat că dezvoltarea municipiului Cluj-Napoca se bazează pe patru T-uri, dintre care primele două sunt ”talent” și ”tolerață”.

Acceptarea celuilalt e foarte importantă în democrații, potrivit primarului, iar așa cum românii lucrează în străinătate, și ceilalți au dreptul să lucreze în România.

Mai mult, aceste incidente ar putea duce la conflicte majore, cum s-a întâmplat și în trecut.

”Lumea civilizată se uită și se întreabă dacă are rost să investească bani și să creeze locuri de muncă într-o țară unde contează cel mai multt culoarea pielii”.

Cluj-Napoca a fost declarat în 2014 drept ”Cel mai prietenos și tolerant cu străinii”.

În Cluj-Napoca, sunt înregistrați la Serviciul pentru Imigrări peste 12.000 de străini, dintre care cei mai mulți sunt din țări ale Uniunii Europene.

Vietnamezii sunt cei mai numeroși, aproximativ 740. La Cluj sunt angajați și 100 de muncitori din Sri Lanka.

În 2019, Serviciul pentru Imigrări Cluj a primit peste 1.100 de cereri pentru eliberarea avizului de muncă pentru străini.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Emil Boc despre cazurile Ditrău și Cluj: Trebuie sancționate din fașă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cod galben de ninsori de la Cluj

Cod galben de ninsori la Cluj. Conform hărții Administrației Naționale de Meteorologie, afectate sunt județele Maramureş, Bihor, Arad, Timişoara, Caraş-Severin,...

Închide