Ultima actualizare: 8.2.2024
Naţionale

Lege anti-petarde depusă de un deputat clujean în Parlament

Lege anti-petarde depusă de un deputat clujean în Parlament. Deputatul clujean Adrian Dohotaru a depus o lege împotriva utilizării excesive a pertardelor.

În proiectul de lege anti-petarde depus se prevede ca petardele să fie comercializate exclusiv adulților. Potrivit deputatului în proiectul de lege se prevede și mărirea distanțelor față de zonele locuite, unde se pot folosi petardele. De asemenea va fi reglementat și intervalul orar în care pot fi folosite.
Și polițiștii locali vor putea acorda sancțiuni pentru nerespectarea acestei legi anti-petarde.
Adrian Dohotaru, inițiatorul acestei legi spune că prin adoptarea și implementarea acestui proiect legislativ vor fi protejate și animalele de zgomotul excesiv.
Proprii mei copii s-au trezit de Revelion din cauza petardelor. Am auzit de la oameni din toată România că nu s-au putut bucura de sărbătoare în piețele din centrele țării din cauza petardelor.
Multe altele au fost aruncate lângă blocuri, în parcuri, lângă alți copii, motiv pentru care imediat după Sărbători am lucrat la acest proiect legislativ.
Semnatari ai proiectului depus azi la Senat sunt, alături de mine, Oana Bîzgan (independentă), Horia Nasra (PSD), Nicușor Dan (independent, afiliat USR), Gabriel Petrea (PRO România), Cristian Ghica (USR), Petre Florin Manole (PSD), Cristian Seidler (USR), Alin Arsu (USR).
Proiectul de restricționare a comercializării și utilizării petardelor răspunde la solicitările a zeci de mii de români. Din diverse petiții rezultă că liniștea și sănătatea românilor a fost pusă în pericol de petarde, mai ales la ultimele Sărbători, când fenomenul utilizării lor a luat amploare.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lege anti-petarde depusă de un deputat clujean în Parlament

Petarde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
USR își face campanie la București cu proiectele primăriei Cluj-Napoca

USR își face campanie la București cu proiectele primăriei Cluj-Napoca. Claudiu Nasui, președintele USR București a comparat transportul public al...

Închide