Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Ministrul clujean al Agriculturii promite măsuri de eliminare a deficitului din agricultură. A ajuns la un miliard de euro în 2019!

Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, promite măsuri prin care să fie eliminat în cinci ani deficitul balanței comerciale din agricultură care a depășit un miliard de euro în 2019.

”În noul Plan Național Strategic ne propunem să luăm o serie de măsuri care să ducă la eliminarea, în cinci ani, a deficitului balanței comerciale în agricultură, care a depășit un miliard de euro în 2019. Vrem să revenim la un excedent așa cum era îniante de 2015.  Măsurile vor de sprijinire a mediului asociativ, ferma medie, ferma de familie, sectorul de depozitare și de procesare, astfel încât să nu mai exportăm materie primă, purtătoare de subvenții, ci produse agricole și alimentare procesate, cu o valoarea adăugată mare”, a spus azi Oros.

El a reclamat faptul că începând cu anul 2015 importurile au crescut într-un ritm mai rapid decât exporturile și s-a înregistrat un deficit al balanței comerciale cu produse agroalimentare de 89 de milioane de euro, după care deficitul a crescut în fiecare an.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Arnold se dopa prin Terapia Cluj! Schwarzenegger folosea Naposim, medicament fabricat la Cluj

Arnold se dopa prin Terapia Cluj! Schwarzenegger folosea Naposim, medicament fabricat la Cluj. Celebrul culturist, actor şi politician Arnold Schwarzenegger...

Închide