Ultima actualizare: ieri, 10:01
Locale

Raiul Șmecherilor cu bărci de pe Tarnița continuă și în 2020

Raiul Șmecherilor cu bărci de pe Tarnița continuă și în 2020. Autoritățile din Cluj sunt paralizate de frică, iar prefectul Clujului doarme, acuză deputatul PSD Horia Nasra.

“Clujul și instituțiile statului la picioarele șmecherilor de pe Tarniția și la ordinul gulerelor albe care au vile și ambarcațiuni? Da! Așa este!

Nu au trecut nouă luni și #Tarnița a redevenit un rai pentru #capriciile șmecherilor și gulerelor albe, reprezentate de oameni politici, precum #SenatorulPorno, care în loc să susțină reglementarea navigării pe lacurile din zona de munte a Clujului, susțin acest hiatus instituțional și haos navigabil.

NU dorim să se întâmple o nenorocire, vreodată, însă, dacă se va întâmpla, să vedeți cum politrucii gulerelor albe și instituțiile Clujului vor da din umeri și își vor pasa responabilitatea!

Nu domnilor, nu vă mai ascundeți după pandemia de COVID-19! Era o chestiune de principiu și de reglementare să fi rezolvat această speță dar după înlăturarea fostului prefect, Ioan Aurel Cherecheș și fostului subprefect, Ioan Alin Danci, de către Ludovic Orban, ați pus batista pe țambal și ați îngropat subiectul!”, precizează Horia Nasra.

Șase parlamentari au semnalat această problemă: Adrian Dohotaru, Gabriel Horia Nasra, Csoma Botond, Mihai Goţiu, Ilea Vasile și Adrian Oros.

În caz de tărăgănare a speței, Nasra cere demisia prefectului Mircea Abrudean.

Nasra a lansat și o serie de întrebări publice:

1. Vă asumați în cazul unei nefericite tragedii responsabilitatea morală și legală? Dumneavoastră știți foarte bine, că fostul Prefect, Ioan Aurel Cherecheș și fostul subprefect, Ioan Alin Danci, spre deosebire de dumneavoastră, au avut curaj și au organizat întâlniri cu instituțiile responsabile pentru a preveni o tragedie, în speță cu cei de la Căpitănia Dej, compania Hidroelectrica, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa din Cluj și binențeles cu reprezentanții Gărzii de Mediu din Cluj. Vă reamintesc domnule Prefect, Mircea Abrudean că Prefectul Ioan-Aurel Cherecheș și subprefectul Ioan-Alin Danci, au dispus analiza măsurilor întreprinse pentru rezolvarea problemelor semnalate de cetățeni pe lacul Tarnița, în 25 octombrie 2019, la ședința extraordinară a COMITETULUI JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ CLUJ.

2. În ce stadiu este regulamentul discutat în 2019, care să protejeze lacul Tarnița, principala sursă de apă potabilă a Clujului?

3. Domnule Prefect Abrudean, petiția inițiată de deputatul independent Adrian Dohotaru și semnată de MII de clujeni chiar nu reprezintă nimic pentru dumneavoastră?!

4. Îi solicit domnului Federiga, un raport public care să prezinte activitatea oficiului de căpitănie Dej: Câte permise de conducere pentru ambarcaţiuni în judeţul Cluj a eliberat Oficiul de Căpitănie Dej în ultimii zece ani? Câte amenzi a aplicat pe lacul Tarniţa, Oficiul de Căpitănie Dej, în ultimii cinci ani? Câte acţiuni de monitorizare, verificare şi amendare a organizat Oficiul de Căpitănie Dej în ultimii cinci ani în zona Tarniţa?

5. Solicit un raport, public, pentru clujeni și reprezentanții presei, cu privire la activitatea Gărzii de Mediu, Comisariatul Judeţean Cluj, în speţa poluării lacului Tarniţa!

Raiul Șmecherilor cu bărci de pe Tarnița continuă și în 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Arhiepiscopul Pimen a murit! Avea CORONAVIRUS – de Paști a slujit alături de alți 25 de clerici

Arhiepiscopul Pimen a murit! Avea CORONAVIRUS - de Paști a slujit alături de alți 25 de clerici. Arhiepiscopul Pimen al...

Închide