Ultima actualizare: 15.11.2023
Parcul Caragiale
Locale

Primăria caută idei pentru amenajarea Parcului Caragiale

Primăria caută idei pentru amenajarea Parcului Caragiale. Primăria Cluj-Napoca va organiza o nouă dezbatere publică în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) joi, 20 februarie 2020, începând cu ora 18.00. Tema dezbaterii este ”Noul parc Caragiale”.  Întâlnirea va avea loc la clădirea Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Primăria Cluj-Napoca are în plan reabilitarea și introducerea parcului I.L. Caragiale. De asemenea se dorește și amenajarea patrimoniului natural și arheologic existent aici în circuitul turistic integrat al oraşului. Prezenţa Canalului Morii – al doilea curs de apă ca importanță din municipiu, precum și prezenţa unor clădiri istorice în zonă vor transforma noul parc în oaza verde din mijlocul orașului.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) a fost lansat în toamna anului 2017,  fiind un laborator de idei. Aici se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între actorii din ora. Scopul este de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.

Dezbaterea din 20 februarie este parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’,  finanțat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 -2020 (POCA).

Proiectul are două componente:

  • design-ul, dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor Municipiului Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic si virtual – ANTONIA.

 

  • utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul link:
https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/centrul-de-inovare-si-imaginatie-civica/

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Primăria caută idei pentru amenajarea Parcului Caragiale

Parcul Caragiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Lucrările de etajare de la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj avansează în ritm alert

Lucrările de extindere și etajare a uneia dintre clădirile Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” avansează în Ritm alert. Unitatea...

Închide