Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

Proiect revoluționar într-un oraș din Ardeal. Străinii își vor lăsa mașinile la intrare

Proiect revoluționar într-un oraș din Ardeal. Străinii își vor lăsa mașinile la intrare printr-un proiect cu finanţare europeană de 70 de milioane de Euro.

Banii au fost câștigați de Municipiul Baia Mare.

Pentru a deveni un oraș cu valențe europene din punct de vedere al infrastructurii rutiere, pietonale, dar și a transportului în comun municipiul Baia Mare are nevoie de o intervenție majoră, revoluționară.

În acest sens, în baza studiilor efectuate de specialiști, am depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional modernizarea tuturor bulevardelor din municipiu. Construirea unui bulevard nou, precum si extinderea unor artere importante de circulație. Este vorba în primul rând despre strada Gării care se va prelungi până la intersecția cu Bulevardul Unirii, respectiv strada Dragoș Vodă, care va deveni bulevard și se va intersecta în zona vechii “Pirite” cu viitorul Bulevard de Vest, spune primarul Cătălin Cherecheș.

Acest nou bulevard, de Vest, va traversa o parte a Municipiului Baia Mare, va face legătura între Bulevardul București și Bulevardul Independenței, cu un pod peste râul Săsar în zona Dacia Service, o pasarelă de trecere peste calea ferată, urmând ca intersecția cu Bulevardul București să se realizeze în zona Dedeman- Selgros -Value Center.

Proiect revoluționar într-un oraș din Ardeal. Străinii își vor lăsa mașinile la intrare

Aceste intervenții vor avea loc în perioada 2020- 2023, urmând ca în perioada 2023 – 2027 să intervenim pe restul arterelor importante de circulație din muncipiu.

Logica după care reconstruim aceste bulevarde este de a crea o bandă dedicată pentru transportul în comun.  Pentru a elimina trecerile de pietoni de pe bulevarde și a le introduce în subteran, într-o manieră modernă, cu benzi rulante, lifturi și galerii cu caracter comercial în subteran. De asemenea se dorește și  completarea zonelor pietonale cu piste de biciclete și zone verzi.

Foarte important este că parcările aflate astăzi pe marginea carosabilului vor fi translatate în parcări sub și supraterane.  Acolo vom putea să oferim nu doar locuri de parcare cu caracter public, ci și locuri de parcare pentru cetățenii care locuiesc în zonă. Se vor realiza patru autogări la intrările dinspre Cluj, Satu Mare, Baia Sprie și Târgu Lăpuș. Atașat acestora vom construi pe sistemul “park and ride ” parcări ce vor fi folosite de către cetățenii din afara municipiului. Aceștia vor fi motivați să parcheze la marginea orașului și să folosească transportul public, adaugă primarul.

Lucrările vor fi desfășurate pe o suprafață totală de peste 300.000 de metri pătrați. Se vor moderniza peste 200.000 metri pătrați de carosabil, aproximativ 50.000 de metri pătrați de trotuare. Vor fi create benzi pentru bicicliști care însumează o suprafață de aproape 30.000 de metri pătrați.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Mașina rutiera
Bărbat dat în urmărire, prins în Cluj la pașapoarte

La data de 10 februarie a.c, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Cluj au depistat un bărbat pe numele căruia era...

Închide