Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

VIDEO. Captură serioasă într-un judeţ vecin: 17 kg de cannabis

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud au prins în flagrant delict un bărbat care a introdus în țară peste 17 kg de canabis, informează Poliţia Română.

La data de 4 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalităţii organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unor persoane care ar fi introdus în țară droguri de risc.

Astfel, ieri, pe raza comunei Dumitra, polițiștii au oprit în trafic un microbuz, care aparține unei firmei de transport internațional de persoane. În urma controalelor efectuate, în bagajul unui bărbat de 45 de ani, din Leșu, au fost descoperite 11 pachete ce conțineau o substanță vegetală de culoare verde-oliv. În urma analizelor de laborator, a rezultat că este vorba de 17,22 kg. de canabis.

Doi bărbaţi, reţinuţi

Cinci persoane care se aflau în microbuz au fost conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, pentru audieri. Totodată, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele unui bistrițean,  de 36 de ani, bănuit, de asemenea, de comiterea infracțiunii de introducere în țară de droguri de risc.

În urma audierilor, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T- B. T. Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi bărbați, de 45 și 36 de ani, cercetați pentru infracțiunea de introducere în ţară de droguri de risc și complicitate la  introducere în ţară de droguri de risc. În cursul zilei de astăzi, aceștia vor fi prezentați Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar în activități au fost angrenați și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO&VIDEO. Avion rupt în două după aterizare! Ca printr-o minune, nimeni n-a murit

Un avion de linie s-a rupt în două, miercuri seara, după ce a ieşit de pe pistă la aterizare, pe...

Închide