Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

VIDEO. Povestea românului cu bolizi de sute de mii de euro. Jocul care i-a adus maşinile visate

Românul Ovidiu Pop are o poveste de film. El a început totul dintr-o pasiune pentru jocurile cu maşini când era mic, iar când a crescut a reuşit să câştige milioane de euro din asta. Mulţi sătmărenii deja în cunosc pe Ovidiu Pop. Recent el şi-a prezentat cele mai puternice maşini pentru firma care a ajutat să le modifice. El a fost student la Universitatea Tehnică din Cluj dar a abandonat, spunând că nu avea niciun sens ceea ce făcea.

Sătmăreanul deține firma IT Ovilex, care este una dintre cele mai mari și de succes companii de jocuri din România.

A muncit și a reușit să-și îndeplinească visul pe care-l avea de când era copil: achiziționarea de mașini. Autoturismele se numără printre pasiunile pe care tânărul le-a păstrat încă din copilărie.

Ovidiu Pop este celebru și pe Google Play, datorită jocului Truck Simulator, făcut chiar de el. Jocul are deja peste 1 milion de descărcări.

Deține mai multe mașini, în valoare de sute de mii de euro, dar nu le păstrează numai pentru el.

Sătmăreanul a participat, în weekend, în cetatea din Oradea, la evenimentul ”Show and Shine” a cărui slogan a fost ”Donează pasiune”. Tânărul s-a dus special din Satu Mare pentru a-i plimba cu Ferrari-ul său pe cei ce au donat sânge. El a şi donat mai multe maşini.

Povestea sătmăreanului Ovidiu Pop, spusă chiar de el:

“Pasiunea mea pentru informatica a inceput de cand am fost mic… In clasa a doua am fost transferat din Romania in Italia…. Primul lucru care l-am facut cand am ajuns la chiria unde statea tatal meu, a fost sa pornesc calculatorul… Am stat acolo cateva ore cred, mi se parea incredibil ce puteam face pe acel ecran 🙂 …. Intretimp am crescut… pe la 13 ani imi placea foarte mult sa ma joc 18 Wheels of Steel…Dupa o gramada de ore jucate, mi-a venit idea “cum ar fi sa scriu ceva pe remorca”, sa modific jocul in fisierele lui, sa fac sa apara textul meu M-am documentat pe internet foarte mult si pana la urma, dupa o gramada de tutoriale pe youtube, am reusit sa obtin ce am vrut 🙂 De aici a pornit totul….

Dupa un timp am vrut mai mult, sa schimb culori, camioane, harta…. Timp de 2 ani am reusit sa schimb jocul complet, am facut harta romaniei pentru el, camioane noi, scripturi… practic era alt joc… In acest timp am crescut si o comunitate de pasionati de jocuri cu camioane: RoTruckers, un forum imens ce avea zilnic peste 10k de vizitatori. Game Modding-ul era pasiunea mea, scoala nu ma interesa mult, faceam repede temele cand le faceam :)) si in rest invatam programare, modelare 3d, photoshop, video editing, audio editing, sa creez site-uri web…. tot ce se poate 🙂

Pe la 17 ani, m-am gandit sa fac propriul meu joc cu camioane 3d, nu tot sa le editez pe ale altora… Si am inceput sa ma documentez. Nu am reusit mare lucru…era un challenge foarte greu, mi se parea imposibil sa pot face un joc intreg de unul singur. Dar am zis ca, nu ma dau batut, asta imi place, asta fac pana iese! Au inceput sa apara primele telefoane cu Android… dar parinti nu si-au permis sa imi cumpere unul, asa ca am decis sa iau un emulator pentru PC si sa dezvolt un joc 2D, tot cu camioane.

Era penultimul an de liceu, era o perioada grea, ma maturizam, schimbam gusturi, gandiri… Vroiam sa ma intorc neaparat in romania, sa termin acolo licelul. In italia eram destul de discriminat din cauza ca eram Roman. M-am transferat in romania, dupa foaaaarte multe discutii cu parinti. Intretimp jocul evolua, testam pe emulator, incet incet reuseam sa fac ceva. Cand m-am mutat din nou in romania, am putut sa aleg intre o geaca de piele si un telefon cu android. Evident am ales telefonul :)) Am finalizat jocul si l-am urcat pe play store! Nu mergea deloc, facea sub 1 € pe luna… si a tinut-o asa mult timp. Tot il imbunatateam, pana am reusit sa fac 15 20 € pe luna. Chiar daca nu ar fi facut nici un ban, eu as fi continuat sa fac asta, deoarece sufletul meu era mai bogat pe zi ce trece, ii dadeam cea ce vroia 🙂 pasiune, all day, all night. Am mers la facultate in cluj, utcn…. Dupa prima luna, saptamana defapt, mi-am dat seama ca nu are nici un sens, nu invat nimic nou, stiu totul deja 🙂 ce sens are sa mai stau? Am renuntat… continuand sa le spun tuturor ca eum merg la facutlate 🙂

Dar aveam un plan, mi-am dat termen 2 luni sa fac primul meu joc 3d, si sa-l pun pe play store. Am reusit in 3 luni, 3d truck parking. Erau la moda atunci jocurile cu parcari, si nu exista niciunul cu camioane 🙂 Am terminat jocul, l-am publicat si 🙂 ………… prima zi 0.07 centi :)) A doua zi 0.38 centi, a treia zi 7 dolari!!!!!!! Deja ma simteam rezolvat cu toate :))) chirie mancare motorina…. In cateva zile a urcat exponential…. si dupa o luna, mi-as fi permis sa platesc chiria pe 5 ani :)) Am stiut ce am de facut cu viata mea… sa o dedict complet pasiunii mele… sa fac jocuri video! Indiferent de bani… satisfactia personala era maxima!

Am continuat sa mint ca merg la facutlate, pana in ultima zi din a doua sesiune 🙂 Am vrut sa fiu sigur ca merge treaba cu jocurile :)) si mergea, deja eram la al 3-lea. Atunci l-am sunat pe tatal meu si i-am zis “m-am lasat de facultate, nu am mers deloc, dela inceput, doar o luna =)” a raspuns simplu, “te-ai lasat pacalit de bani”. Dupa i-am zis prietenei mele, mi-a dat gara 🙂 dupa la restul persoanelor apropiate, care toti erau impotriva mea.

Toti influentati de societatea asta infecta, spuneau ca sunt prost si ca trebuie sa fac facultate, nu jocuri =) I simply did not give a single fuck 🙂 Incet incet au inceput sa inteleaga situatia… se lasau si ei influentati de veniturile mele :)) Pana in prezent am evoluat firma Ovilex impreuna cu asociatul meu Alexandru Marusac, si o vom face in continuare, creand jocuri si pentru console si pc. ….

Ce va sfatuiesc din tot sufletul este sa: GASITI UN LUCRU CARE ATI PUTEA SA-L FACETI ORICAND, LA ORICE ORA, FARA SA VA PLICTISEASCA, PENTRU TODEAUNA. E SINGURA CALE SPRE SUCCES, DAR CEL MAI IMPORTANT, PENTRU PLACEREA TA. Iti creezi o viata asa, de la care nu ai nevoie de o vancata. Fiti umili, si iubiti 🙂 …. Love you all!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Clujeanul acuzat că şi-a violat câinele nu recunoaşte nimic!

Clujeanul acuzat că şi-a violat câinele nu recunoaşte nimic! Reporterii Digi24 au reușit să stea de vorbă cu clujeanul acuzat...

Închide