Ultima actualizare: Wednesday at 13:24
130 de clujeni transportați în week-end cu izoleta în carantină sau la spital
Locale

Asistentă de la UPU Cluj infectată cu coronavirus! Mai mulţi colegi, în izolare!

Asistentă de la UPU Cluj infectată cu coronavirus! Situaţie alarmantă la UPU Cluj după ce s-a descoperit că o asistentă este infectată cu coronavirus. Ea a fost internată de urgenţă iar mai mulţi colegi asistenţi dar şi medici au fost izolaţi.

Autorităţile nu au furnizat nicio informaţie, însă cazul a fost dezvăluit de către deputatul Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Asistentă de la UPU Cluj infectată – Redăm postarea deputatului:

Situație dramatică la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj!

O asistentă de la UPU Cluj a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus și se află internată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj.

Mai multe asistente și medici din sistemul de primiri urgențe au fost testați pentru coronavirus și sunt preventiv în izolare, conform procedurilor.

Vestea bună este că mulți dintre ei au primit primul rezultat și este negativ.

Trebuie să găsească însă epidemiologii sursa sigură de infectare pentru a diminua răspândirea.

URGENT!

Avem încredere în ei!

Sursa contaminării ar putea fi o pacientă care nu a fost testată la timp de DSP Cluj și a fost plimbată prin mai multe circuite ale Spitalului Județean Cluj.

Pentru că nu se testează suficient de mult și se prelucrează greoi probele, pacienții suspecți sunt plimbați prin UPU pe circuite unde sunt și pacienți cu alte diverse patologii.

Pericolul de contaminare este major.

De 15 zile cer public și oficial planul de acțiune anti coronavirus de la Cluj, nu l-am primit deși sunt deputat de Cluj și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, cu atribuții directe să caut soluții pentru ocrotirea sănătății populației!

Am auzit că a fost aprobat azi sau ieri un plan la nivel de prefectură, fără avizul epidemiologului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Fărăian.

Foarte grav!

Nu am primit acel plan oficial.

Personalul de la UPU Cluj se plânge că nu sunt încă suficiente echipamente de protecție, conducerea Spitalului Județean, doamna Director Medical Golea și managerul Șușca nu au explicat public, asumat, cu o prezentare în teren, cum este pregătit circuitul pacienților infectați și neinfectați și nu am auzit nimic despre proceduri de instruire pentru protecția infirmierelor, asistentelor, a medicilor.

Măștile speciale PFF 2 și 3 sunt o raritate pe fețele personalului din UPU!

Prefectul județului Cluj este ezitant și nepregătit pentru criza în care am intrat.

Șeful DSP Cluj, Moisescu s-a dovedit extrem de incompetent pe timp de pace, nu face față clar în războiul cu Covid 19!

Cu tot riscul pentru sănătatea mea voi face vizite neanunțate în spitalele Clujului pentru a încuraja personalul medical și pentru a evalua nevoile, pentru că autoritățile locale și județene nu comunică coerent problemele grave ale spitalelor din oraș sau județ.

Toți managerii numiți politic au grijă de scaunul lor, nu de personalul medical și pacienți.

În final, fac un apel către toți pacienții care sunt sau vor fi infectați cu Covid 19, luptați, personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj vă va ajuta, veți primi sprijin și în alte spitale!!!

Infectarea cu acest virus mizerabil nu înseamnă automat moartea.

Ne vindecăm de Covid 19, s-au vindecat mii, de toate vârstele!

Trebuie să ne rugăm unii pentru alții și să ne susținem unii pe alții!

Este esențial să protejăm personalul medical, ESENȚIAL, fac un nou apel la autorități să se mobilizeze și personalul să nu mai tacă.

La această oră, un singur medic din Spitalul Județean de Urgență Cluj și-a asumat public să critice modul defectuos în care este pregătit cel mai mare spital din Transilvania pentru lupta împotriva coronavirusului, medicul cardiolog, Alin Iliescu de la Clinica Medicală 1.

Eu îmi fac datoria cu toate resursele să salvăm cât mai multe vieți.

Cei care răspund de sănătatea publică din orașul Cluj-Napoca și pun interese meschine în fața interesului general, greșesc profund și vor răspunde aspru în fața istorie!

Situația de la Suceava ar trebui să fie un exemplu despre cum se gestionează catastrofal o situație de sănătate publică.

Personalul medical a fost ignorat de conducerea spitalului și acolo avem de-a face cu o situație foarte greu de gestionat.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Cluj nu pare să învețe din greșeli!

Acum orice greșeală costă vieți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Febra nu este criteriu pentru coronavirus! Nici imunitatea scăzută, nici prea mare nu fac bine, susţine specialistul Virgil Musta

Febra nu este criteriu pentru coronavirus! Nici imunitatea scăzută, nici prea mare nu fac bine, susţine specialistul Virgil Musta. Totul...

Închide