Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Clujul se uneşte împotriva coronavirusului. Două fabrici şi o bancă sar în ajutorul ţării

Clujul se uneşte împotriva coronavirusului. Două fabrici şi o bancă sar în ajutorul ţării.

Două fabrici clujene sunt gata să se ofere pentru a produce cele necesare în lupta împotriva coronavirusului. Lor li se alătură, deocamdată şi o bancă din Cluj.

 

Farmec va produce biocide

O serie de producători români doresc să-şi modifice sau să achiziţioneze linii de producţie de măşti şi combinezoane sanitare, iar săptămâna viitoare ar putea începe producţia la cel puţin unul dintre aceştia, şi, de asemenea, cel mai mare producător de cosmetice, Farmec Cluj, va începe producţia de biocide, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

El a mai spus că se acordă atenţie şi producţiei de biocide în România, pentru că, după închiderea Hexi Pharma, acestea se importă.

“Cel mai mare producător de cosmetice a solicitat Ministerului Sănătăţii aprobare şi o va obţine azi sau mâine pentru deschiderea unei linii de producţie de biocide la Cluj. Este vorba de Farmec Cluj şi cred că împreună cu aceştia vom rezolva şi problema biocidelor în România”, a subliniat ministrul.

 

Terapia se oferă pentru medicamente

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) solicită preşedintelui Klaus Iohannis, Parlamentului, Guvernului şi celorlalte instituţii ale statului să declare “imediat” fabricile de medicamente din ţară unităţi strategice, să solicite specialiştilor crearea unei liste de medicamente esenţiale şi activarea unor proceduri simplificate de înregistrare de medicamente şi materii prime, pentru ca fabricile PRIMER să înceapă demersuri de import şi producere în condiţiile stării de necesitate.

PRIMER, care reuneşte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din ţară, consideră că dacă procedurile de achiziţie încep cât mai repede, medicamentele de care este nevoie pot fi disponibile în lunile mai şi iunie.

PRIMER solicită modificarea Capitolului III, Articolul 22, privind măsurile de primă urgenţă din Decretul privind instituirea stării de urgenţă, în sensul suspendării complete a obligaţiei de plată a contribuţiei clawback pe perioada martie – iunie 2020 pentru companiile care se alătură eforturilor de creare de stocuri utilizate în lupta împotriva COVID-19.

“Fondurile care rezultă din această relaxare fiscală vor fi folosite pentru achiziţionarea materiilor prime care s-au scumpit cu până la 300% şi pentru crearea unor condiţii speciale de siguranţă şi stimulare a continuării activităţii colegilor noştri care lucrează în fabricile de medicamente”, afirmă directorul executiv al PRIMER, Dragoş Damian, care este şi directorul fabricii de medicamente Terapia Cluj.

 

Banca Transilvania donează bani

Banca Transilvania donează 1,4 milioane de lei pentru aparatură medicală de urgență. Decizia a fost anunțată astăzi

“Încercăm să facem tot ce ţine de noi pentru a susţine românii, aşa încât Banca Transilvania donează 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitale de stat din România. Ne alăturăm astfel efortului Asociaţiei Dăruieşte Viaţă şi medicilor de a ajuta cât mai mulţi oameni. Solidaritatea este cea de care avem nevoie cel mai mult în această perioadă“, a declarat Ömer Tetik, Director General BT.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Clujul se uneşte împotriva coronavirusului. Două fabrici şi o bancă sar în ajutorul ţării:

citeşte şi:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Recomandări pentru persoanele cu diabet zaharat în timpul epidemiei
Sfaturile medicului nutriţionist împotriva coronavirusului. Nicolae Hâncu explică ce să faceţi şi ce nu

Sfaturile celebrului medic nutriţionist împotriva coronavirusului. Nicolae Hâncu explică ce să faceţi şi ce nu. Profesorul şi medicul nutriţionist clujean...

Închide