Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Avertismentul unui român din Italia: Să se restructureze Ambasada de la Roma și consulatele, dacă nu, le blocăm

Alex Pop, un român din Italia, cere președintelui Klaus Iohannis și Parlamentului României restructurarea Ambasadei de la Roma și a consulatelor din Italia, avertizând că, după trecerea crizei coronavirusului, dacă nu se vor măsuri, misiunile diplomatice vor fi blocate.

Într-o scrisoare deschise trimisă de Alex Pop președintelui României, Klaus Iohannis, și Parlamentului, românii din Italia simt o lipsă totală a autorităților române, lipsa totală a ambasadei și consulatelor în ajutorul cetățenilor care au probleme în Italia.

”Sunt un cetățean al României plecat peste hotare de 21 ani și am reușit să mă integrez în țara care m-a adoptat (Italia) sunt un patriot înverșunat, în casă la mine se vorbește doar limba română, cei 3 copii ai mei vorbesc și scriu românește, având dreptul și la cetățenia italiană dar nu am cerut-o.

În aceste momente, când văd o lipsă totală a autorităților române, lipsa totală a ambasadei și consulatelor în ajutorul cetățenilor care au probleme în Italia (cei ce sunt veniți pe sezon și care au fost scoși în stradă) au trebuit să se descurce singuri și sunt cu miile la intrare în Ungaria”, a spus Pop.

Românii nu pot suna la Ambasada de la Roma

Ambasada României în Italia ar fi trebuit să pună un număr de telefon la care să sune cei ce au nevoie, un număr pentru situații de urgență, dar nu au nici un număr la care răspund.

”Vrem să vă întrebăm când o sa fim tratați cum trebuie, când o să vă dați seama și veți tine cont de faptul că România are aproape 3 milioane de cetățeni plecați peste hotare? Acei cetățeni care v-au votat în masă.

Când cei de la Ministerul de Externe vor lua situația în mână și vor examina situația consulatelor care nu își fac treaba atunci când avem probleme ne tratează cu indiferență. Noi vă rugăm din suflet să luați măsuri pentru a nu fi obligați a lua măsurile necesare, noi, cei loviți de situație.

Cred că ar trebui o restructurare totală a Ambasadei și consulatelor române în Italia. Ar trebui trași la răspundere cei ce vin plătiți fără a-și face treaba. Noi vă anunțăm că, după trecerea acestor evenimente neplăcute, dacă Ministerul de Externe nu va lua măsurile necesare, atunci noi vom bloca consulatele”, a avertizat românul.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Măsură drastică a Primăriei Cluj-Napoca. Reduce temporar programul de relații cu publicul!

Primăria Cluj-Napoca ia măsuri drastice de reducere a programului de lucru cu publicul. Programul de relații cu publicul de la...

Închide