Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

Avertismentul unui virusolog clujean. Vârful infectării cu coronavirus va fi în două săptămâni în România

Avertismentul unui virusolog clujean. Vârful infectării cu coronavirus va fi în două săptămâni în România

Unul dintre cei mai importanţi virusologi din România, clujeanul Molnar Geza, spune vă epidemia de coronavirus va avea un vârf al îmbolnăvirilor în maximum două săptămâni. El crede, însă, că va fi şi un al doilea vârf, la puţin timp după Paşti.

 

După Paşti vom mai avea un vârf, fără discuţie

„După părerea mea, primul vârf va fi undeva în maximum două săptămâni. Dar, cunoscând obiceiurile şi disciplina populaţiei României, după Paşti, la 7-14 zile, vom mai avea un vârf, fără nicio discuţie. Pentru că de sărbători mulţi vom năvăli în mediul rural, vom avea întâlniri, reuniuni familiale, rude etc. Sub acest aspect, din păcate ne aşteptăm şi la ruralizarea acestor cazuri, la apariţia lor şi la sate, pentru că acum marea majoritate sunt în urban. Însă, în mediul rural nu va fi de proporţii mari, dar vor fi izbucniri familiale sau de comunitate, izolate.

Dar să nu uităm că populaţia rurală din România este îmbătrânită. Deci, aici trebuie să te aştepţi inclusiv la apariţia cazurilor cu indice de gravitate mare şi, din păcate, inclusiv la decese. Şi nu numai în rural, ci în general vorbesc. Din clipa asta, esenţa va fi pe asistenţa medicală. Adică, să am capacitatea ca să încerc să salvez fiecare viaţă. Mortalitatea în Europa, exceptând Italia, nu depăşeşte nicăieri 3%, care nu este o mortalitate nici înspăimântătoare, nici dătătoare de panică”, spune Molnar Geza.

 

Molnar Geza a imunizat primii români împotriva hepatitei B

Conf. Dr. Molnar Geza este unul dintre cei mai reputaţi virusologi şi specialişti în epidemiologie şi sănătate publică din România. El a imunizat primele persoane din România împotriva hepatitei B, a participat la eradicarea tifosului exantematic şi febrei tifoide şi a fost unul dintre cei care au făcut legea asigurărilor de sănătate şi programele naţionale de sănătate. În anii 1990 a fost secretar de stat pentru şapte miniştri ai Sănătăţii.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Avertismentul unui virusolog clujean. Vârful infectării cu coronavirus va fi în două săptămâni în România:

*Interviul integral cu Molnar Geza, aici:

 

citeşte şi:

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Avertismentul unui român din Italia: Să se restructureze Ambasada de la Roma și consulatele, dacă nu, le blocăm

Alex Pop, un român din Italia, cere președintelui Klaus Iohannis și Parlamentului României restructurarea Ambasadei de la Roma și a...

Închide