Ultima actualizare: 3.4.2024
UBB prelungește măsura suspendării cursurilor față în față
Locale

Daniel David a câştigat conducerea UBB. A obţinut peste 70% din voturi

Actualizare:

Potrivit rezultatelor oficiale, Daniel David a obţinut 1.026 de voturi (71,35%) din numărul total de 1403 de voturi valabil exprimate. La vot s-au prezentat 1438 de alegători, din totalul de 1616 de persoane înscrise pe listele de vot, prezenţa ajungând astfel la 88,99 %.

 

ştirea iniţială:

Daniel David a câştigat conducerea UBB. A obţinut peste 70% din voturi.

Daniel David este noul rector al UBB. Rezultatele finale neoficiale arată că Daniel David va fi noul rector al Universităţii Babeş-Bolyai. Surse academice au declarat, pentru www.portalcj.ro, că Daniel David a obţinut, după numărarea tuturor voturilor, peste 70% din opţiunile profesorilor votanţi. Contracandidatul său, Ioan Chirilă, a obţinut restul de sub 30%. www.portalcj.ro a anticipat, în urmă cu o lună acest rezultat, în urma unei analize.

Aceleaşi surse academice au declarat pentru www.portalcj.ro, că prezenţa la vot a fost foarte bună, fiind depăşit cu mult cvorumul necesar de peste 50%. La mai multe facultăţi, prezenţa la vot a fost de chiar peste 90%.

Președintele Senatului UBB, Ioan Chirilă, și prorectorul cu cercetarea, Daniel David, au candidat pentru funcția de rector al UBB.

Votul s-a încheiat în această seară la ora 17,00.

Actualul rector Ioan Aurel Pop, care este și președintele Academiei Române, nu mai putea candida, deoarece a avut două mandate în fruntea UBB.

 

El este Daniel David

Daniel David (n. 23 noiembrie 1972, Satu Mare) este profesor „Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie (ştiinţe cognitive clinice) la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai și preşedinte al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health. În prezent (2009-) este profesor asociat (adjunct professor) şi la prestigioasa instituţie medicală Icahn School of  Medicine at Mount Sinai, New-York, SUA şi directorul programului de cercetare la Albert Ellis Institute, New York, USA, un institut de referinţă la nivel internaţional pentru cercetarea şi practica în psihoterapie şi sănătate mintală. De asemenea, a fost membru al Scientific Review Group în Social Sciences în European Science Foundation. Din 2016 este prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice şi directorul executiv al Institutului STAR-UBB. În anul 2017 a fost ales preşedintele Asociaţiei Psihologilor din România.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.
Daniel David a câştigat conducerea UBB. A obţinut peste 70% din voturi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Un camion a luat foc la Dej
ACTUALIZARE/ Nouă pompieri sting un incendiu în Făget

ISU Cluj a dislocat azi două autospeciale pentru stins incendii și nouă pompieri pentru a stinge mai multe focare care...

Închide