Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Denunţ penal împotriva preoţilor care au împărtăşit cu aceeaşi lingură

Denunţ penal împotriva preoţilor care au împărtăşit cu aceeaşi lingură

Un clujean din Floreşti face un denunţ penal împotriva preoţilor clujeni care, astăzi, au împărtăşit cu aceeaşi lingură zeci de persoane. Denunţul său îi vizează şi pe credincioşii care s-au împărtăşit. Clujeanul invocă o lege din 2009 referitoare la infracţiuni contra sănătăţii publice şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Denunţul penal către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj este “împotriva clericilor bisericeşti care cu bună ştiinţă au împărtăşit zeci de oameni cu aceeaşi lingură”. Dar şi “ împotriva persoanelor care au acceptat cu bună ştiinţă împărtăşirea din partea clericilor bisericeşti cu aceeaşi lingură”.

În opinia clujeanului, cei menţionaţi ar fi vionovaţi de “săvârşirea infracţiunii prevăzute şi sancţionate de art 352 (infracţiuni contra sănătăţii publice – zădărnicirea combaterii bolilor) din legea 286/2009”.

“Rog identificarea şi începerea urmăririi penale a celor care se fac vinovaţi de faptele de mai sus şi punerea lor imediată în carantină”, mai cere clujeanul procurorilor.

Astăzi, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, zeci de enoriaşi au fost împărtăşiţi de către un preot cu aceeaşi lunguriţă. A existat, astfel, riscul foarte mare de transmitere a coronavirusului de la persoane bolnave la persoane sănătoase.

Detalii despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la Catedrala Mitropolitană din Cluj, în materialul de mai jos.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Denunţ penal împotriva preoţilor care au împărtăşit cu aceeaşi lingură:

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Incendiu la o casă în Luna de Sus, trei autospeciale de pompieri la fața locului

Trei autospeciale pentru stins incendii au fost alertate azi în jurul orei 19.00, pentru a stinge flăcările care au cuprins...

Închide