Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Lanț uman în fața Maternității ”Dominic Stanca”, înființată în 1919, oamenii susțin demolarea și construirea uneia moderne

Zeci de persoane au format, azi, un lanț uman, de solidaritate, în fața Clinicii de Obstretică-Ginecologie ”Dominic Stanca” Cluj-Napoca, înființată în 1919, susținând demolarea acesteia și construirea pe același amplasament a unei clădiri moderne.

Ei s-au adunat în fața Clinicii de Obstretică-Ginecologie ”Dominic Stanca” Cluj-Napoca susținând campania ”Vrem spitale noi, de la zero”, lansată de deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu”, după care au format un lanț uman în fața clinicii, în semn de solidaritate față de ideea demolării clădirii înființată în anul 1919 și construirii unei maternități moderne.

”Am lansat campania <<Vrem spitale noi, de la zero>>, cu scopul de a construi o maternitate nouă pe locul actualei Clinici de Obstretică-Ginecologie <<Dominic Stanca>> din Cluj-Napoca. Convingerea mea este că un oraș bogat cum este Clujul poate construi o maternitate de la zero la standarde europene. Actuala clădire trebuie demolată iar pe terenul de 5000 de mp se poate construi o clădire nouă cu 250 de paturi. De mai bine de 100 de ani, un fost grajd este folosit drept spital pentru mame și copii. Fac apel la Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, la Ministerul Sănătății și societatea civilă, să susțină această campanie”, a spus deputatul Ungureanu.

Clădire cu spațiu verde deasupra

Potrivit acestuia, un astfel de proiect poate fi realizat cu un cost estimat la 3 milioane de euro, în cazul unei clădiri mai mici doar pentru maternitate, sau de 50 de milioane de euro, dacă e vorba despre un spital de copii.

”Clădirea poate fi retrasă de la stradă, sunt metode tehnice să mergem pe înălțime și să facem zone verzi chiar pe noul imobil. Este un proiect viabil iar înainte de a lansa campania m-am consultat cu specialiști care au construit spitale”, a explicat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR a precizat că proiectul construirii unei maternități noi pe locul actualei clinici ”Dominic Stanca” poate fi realizat și prin parteneriat public-privat.

Sursa: Mediafax.ro

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
500.000 de morţi în Marea Britanie. Estimări apocaliptice din cauza coronavirusului ale autorităţilor de la Londra

500.000 de morţi în Marea Britanie. Estimări apocaliptice din cauza coronavirusului ale autorităţilor de la Londra. Guvernul Marii Britanii estimează...

Închide