Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

O fabrică din Cluj va salva România din criza producției de biocide

O fabrică din Cluj va salva România din criza producției de biocide. Cel mai mare producător de cosmetice, Farmec Cluj, va începe producţia de biocide, a declarat marţi ministrul Economiei, Virgil Popescu.

“În urma discuţiilor pe care le avem, începând de săptămâna trecută, am identificat producători care doresc să-şi modifice sau să achiziţioneze linii de asamblare pentru a produce măşti sanitare şi combinezoane sanitare şi eu sper ca, în decurs de o săptămână, să pornim producţia de măşti în România. Evident, pe toţi producătorii care vor să facă acest lucru, care au capacitatea să facă acest lucru şi au şi ţesătura specială pentru a putea produce aceste măşti, îi putem ajuta pentru a porni această producţie de materiale esenţiale în România”, a declarat Popescu la Digi 24.

“Cel mai mare producător de cosmetice a solicitat Ministerului Sănătăţii aprobare şi o va obţine azi sau mâine pentru deschiderea unei linii de producţie de biocide la Cluj. Este vorba de producătorul de la Cluj (Farmec Cluj – n. r.) şi cred că împreună cu aceştia vom rezolva şi problema biocidelor în România”, a subliniat ministrul.

După închiderea fabricii Hexi Pharma, în urma tragediei de la Colectiv, biocidele au devenit produs de import.

În contextul epidemiei de coronavirus de astăzi, România ar putea rechiziționa unitatea de producție a Hexi Pharma, pe care ar putea să o reactiveze.

O fabrică din Cluj va salva România din criza producției de biocide

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Consiliul Județean alocă două milioane de lei, în regim de urgență, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca

Consiliul Județean alocă două milioane de lei, în regim de urgență, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Președintele Consiliului...

Închide