Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Partida Romilor Cluj cere sprijin pentru comunitatea de la Pata Rât. Romii de acolo nu pot respecta normele de igienă

Partida Romilor Pro Europa, organizatia de tineret a sucursalei judetene Cluj, reprezentata de catre presedintele Dragoș Roșianu, face un apel catre institutiile publice locale ale judetului Cluj, privind riscul comunitatii de romi de la Pata Rat, avand in vedere epidemia de COVID 19 si urgenta de a respecta normele de igiena si distanta sociala intre toti cetateni.

 ”Dorim sa atragem atentia de situatia grava in care se afla comunitatea roma din Pata Rat si alte comunitati de romi din judetul Cluj care se afla in imposibilitatea de a respecta normele de igiena minime.

Solicitam autoritatilor locale si centrale ca in cel mai scurt timp posibil, comunitatile de romii care sunt in situatia de risc privind contaminarea cu virusul COVID-19 sa fie sprijinite de catre autoritati si sa mobilizeze resursele serviciilor de sanatate”, a spus Roșianu.

Pratida Romilor, la dispoziția autorităților

Acesta a precizat ca Partida Romilor Pro Europa Cluj va fi la dispozitia institutiilor locale pentru a sprijini procesul de respectare a normelor de igiena cat si alte criterii care stau la baza protejarii de virusul COVID-19.

”Măsurile prevad ajutoare de urgenta in ceea ce priveste medicamente gratuite si alte servicii medicale necesare pentru persoanele infectate, pregatirea unui spatiu care se preteaza la cazarea celor din comunitatile de romi, fiind purtatori de virusul COVID-19, sprijinirea cu produse de igiena si solutii antibacteriale, pentru a preveni contamirea cu COVID-19”, a mai spus Dragoș Roșianu,

Partida Romilor este pregatita pentru orice eveniment neplacut in comunitatea roma, pentru ca membrii acesteia să fie integrati si civilizati.

“Va stam la dispozitie, venim aproape de voi, Partida Romilor Pro Europa Cluj, suntem pregatiti la orice ora din zi si din noapte sa facem parte din acele comandamente de prevenire a virusului COVID-19”, a conchis acesta.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
DISPĂRUTĂ. Minoră, în vârstă de 15 ani, din județul Cluj este de negăsit!

DISPĂRUTĂ. Minoră, în vârstă de 15 ani, din județul Cluj este de negăsit! O minoră în vârstă de 15 de...

Închide