Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Solidaritatea clujenilor împotriva coronavirusului. „Clujul se mobilizează exemplar, jos pălăria”.

 

Solidaritatea clujenilor împotriva coronavirusului. „Clujul se mobilizează exemplar, jos pălăria”.

Multe firme clujene au au intrat deja sau vor intra cu resursele de care dispun în lupta împotriva coronavirusului.

„Firmele clujene şi cei care îşi pot permite fac în mod permanent ceea ce trebuie şi sprijină sistemul sanitar pentru a gestiona această problemă majoră. Pe lângă Farmec, Terapia, sunt şi alţi producători. Şi aici mă refer la Cosmetic Plant, QuantumPharm şi alţii care se apucă de producţia de dezinfectanţi şi biocide. Sunt foarte multe exemple şi comunitatea economică clujeană se mobilizează exemplar. Unii se pregătesc să doneze aparatură, alţii altceva. Vom vedea care este finalitatea, dar mă surprinde foarte plăcut această solidaritate de care dau dovadă clujenii. Ieri m-a sunat domnul Socea de la Polaris, care şi-a oferit instituţia ca suport pentru spitale. O firmă a donat dezinfectanţi şi mănuşi de unică folosinţă unui spital. Jos pălăria în ceea ce priveşte această mobilizare”, spune clujeanul Laszlo Attila, preşedintele Comisiei de Sănătate din Senatul României.

Printre altele, şi Banca Transilvania a anunţat că donează 1,4 milioane de lei. De asemenea, compania clujeană IT Fortech a anunţat că donează 50.000 de euro.

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) solicită preşedintelui Klaus Iohannis, Parlamentului, Guvernului şi celorlalte instituţii ale statului să declare “imediat” fabricile de medicamente din ţară unităţi strategice, să solicite specialiştilor crearea unei liste de medicamente esenţiale şi activarea unor proceduri simplificate de înregistrare de medicamente şi materii prime, pentru ca fabricile PRIMER să înceapă demersuri de import şi producere în condiţiile stării de necesitate.

PRIMER este condus de directorul fabricii clujene Terapia, Dragoş Damian.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Solidaritatea clujenilor împotriva coronavirusului. „Clujul se mobilizează exemplar, jos pălăria”:

citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Partida Romilor Cluj cere sprijin pentru comunitatea de la Pata Rât. Romii de acolo nu pot respecta normele de igienă

Partida Romilor Pro Europa, organizatia de tineret a sucursalei judetene Cluj, reprezentata de catre presedintele Dragoș Roșianu, face un apel...

Închide