Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

S-a găsit teren pentru spitalul monobloc de copii. Spitalul de pe Moților va fi dat către USAMV

S-a găsit teren pentru spitalul monobloc de copii. Spitalul de pe Moților va fi dat către USAMV. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de Hotărâre a Consiliului Județean Cluj care are ca obiect preluarea unui teren aflat în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară – U.S.A.M.V. Acesta are o suprafața de circa 16 hectare în zona Becaș. De asemenea se va transfera un teren cu imobile din proprietatea județului Cluj în proprietatea Statului și ulterior în proprietatea U.S.A.M.V. Este vorba de terenul și clădirile Spitalul Pediatric de pe strada Moților nr. 66 – 68. Acestea urmează a fi predate U.S.A.M.V. imediat după eliberarea lor ca urmare a finalizării construcției noului Spital Pediatric Monobloc.

Acest pas concret este vital și urmărește o viziune de dezvoltare a serviciilor medicale de pediatrie pentru următorii 50 de ani, servicii moderne, integrate, de care vor beneficia copiii din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj și zonele învecinate.

Proiectul este inițiat în urma discuțiilor purtate în ultimele luni de către Alin Tișe și Rectorul U.S.A.M.V., Cornel Cătoi. Universitatea a exprimat disponibilitatea de a oferi Consiliului Județean Cluj acordul pentru transferul terenului.

În vederea aprobării documentelor necesare obținerii terenului în cauză, Alin Tișe a convocat o ședință extraordinară care se va desfășura vineri, 13 martie, a.c.

Etapa următoare prevede ca, în regim de urgență, să fie inițiată procedura legislativă prin care terenul destinat noului Spital Pediatric Monobloc să treacă în proprietatea județului Cluj.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

S-a găsit teren pentru spitalul monobloc de copii. Spitalul de pe Moților va fi dat către USAMV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. O asociaţie ce adună bani pentru copiii bolnavi de cancer, acuzată de înşelătorie

O pretinsă asociație umanitară – Euro Szebasztian – din județul Satu Mare solicită bani în Cluj pentru cazuri fictive de...

Închide