Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Mesajul tatălui căruia fiica i-a fost salvată de organele fetei de 15 ani: ,,O să îngenunchez în faţa lor”

Tatăl fetei de 14 căreia Tatiana, eleva accidentată mortal în județul Satu Mare, i-a salvat viaţa a spus că va căuta familia acesteia şi va îngenunchea în faţa ei.

“O să caut familia respectivă, îi mulţumesc din suflet că a salvat o viaţă. O să îngenunchez în faţa lor“, a spus tatăl fetiței la care a ajuns ficatul Tatianei, citat de Observator.

Medicul Alexandrina Constantinescu a spus că fata de 14 ani avea o singură şansă la viaţă, cea de transplant.

Singura ei şansă mai era doar transplantul hepatic. În ultima săptămână pre-transplant simpotomatologia s-a agravat destul de mult”, a spus Alexandrina Constantinescu.

Rinichii Tatianei au rămas în Cluj la doi băieţi de 8 şi 15 ani. Copiii vor scăpa de şedinţele chinuitoare de dializă.

Iacob Gheorghiţă, Institutul Renal Cluj: “Unul era în pre-dializă, adică urma să înceapă dializa, iar celălalt făcea deja o dializă peritonală, de anul trecut. Ei sunt pe lista noastră de aşteptare de doi ani”. 

Nicolas are 8 ani şi este din Braşov. Pentru el, copilăria a însemnat suferinţă. Un capitol derulat pe holurile spitalelor. La doar două luni a fost diagnosticat cu o afecţiune gravă la rinichi.

Ne-a sunat domnul doctor care se ocupă de noi şi ne-a spus că trebuie să venim în Cluj pentru a face analizele să vedem dacă suntem compatibili“, spune mama lui Nicolas.

Micul pacient a trecut toate testele şi a intrat în operaţie. Patru ore a durat intervenţia. Ştie deja ce vrea să facă atunci când va ieşi din spital.

Să se dea cu bicicleta este unul dintre visurile lui şi să se joace fotbal“, dezvăluie mama băiatului.

Silviu Moga, medic primar ICUTR Cluj: Intervenţia de transplant renal la copii este dificilă pentru că au condiţii anatomice total diferite de un adult, vasele sunt foarte fragile.

Vă reamintim faptul că Tatiana, o tânără de doar 15 ani, a fost accidentată pe trecerea de pieton în județul Satu Mare, orașul Ardud la începutul lunii iar mai apoi a stat în comă pentru câteva zile dar într-un final a pierdut lupta pentru viață. Din fericire însă, părinții ei au ales să îi doneze organele, astfel reușind să salveze viața a altor 3 copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Bani și energizante împărțite fără motiv în Cluj-Napoca

O mamă din Cluj-Napoca a postat pe un grup de facebook o întâmplare ieșită din comun, un bărbat i-a oferit...

Închide