Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Să nu dai șpagă la medici și asistente! Proiect inedit derulat de Spitalul Județean Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și Direcția Generală Anticorupție, prin Serviciul Județean Anticorupție Cluj au demarat un proiect în vederea conștientizării consecințelor implicării în faptele de corupție ale personalului medical. Proiectul ”Sănătatea nu are preț” îi învață pe pacienți să nu dea șpagă la medici și asistente, iar personalul medical să nu ia mită.

Colaborarea celor două instituții se va materializa prin prezentări anticorupție pentru personalul spitalului, susținute de specialiști ai Serviciul Județean Anticorupție Cluj și prin furnizarea de materiale informative pacienților, referitoare la consecințele negative ale faptelor de corupție.

În mod concret, în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse, personalul medical și pacienții spitalului vor fi informați în legătură cu beneficiile unui sistem anti-mită și efectele pozitive pe termen mediu și lung în furnizarea serviciilor către pacienți.

 „Ne dorim ca, atunci când pășesc în spitalul nostru, pacienții să fie pe deplin încredințați că actul medical de care urmează să beneficieze este profesionist, iar calitatea acestuia nu este condiţionată”, a declarat Petru Șușca, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Direcția Generală Anticorupție și Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca își propun, prin această colaborare, să dea un exemplu pozitiv, de bune practici, în domeniul medical.

Parteneriatul se derulează în perioada ianuarie 2020-octombrie 2020.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO&FOTO/ Casă în flăcări în comuna Vad. Pompierii au intervenit de urgență

Pompierii ISU Cluj au fost alarmați azi noapte în jurul orei 4.40 și au intervenit cu două autospeciale pentru stins...

Închide