Ultima actualizare: 3.4.2024
Naţionale

VIDEO. Ritual revoltător! Romi puși să jure într-un sicriu, într-o biserică ortodoxă din Huedin

Ritual revoltător! Romi puși să jure într-un sicriu, într-o biserică ortodoxă din Huedin. Mai mulţi tineri de etnie romă au fost băgaţi într-un sicriu şi puşi să jure pe Biblie că se lasă de băutură, că nu îşi mai bat nevestele sau că nu şi-au înşelat soţii, într-o biserică ortodoxă din Huedin, Cluj.

La finalul ritualului, tinerii au luat sicriul din biserică, l-au scos afară şi i-au dat foc, totul pentru ca ritualul să aibă efect. Întregul rituala fost transmis live pe Facebook de una dintre persoanele aflate la fața locului în momentul respectiv.

Videoclipul a ajuns viral pe internet, majoritatea oamenilor fiind scandalizați de cele petrecute în lăcașul de cult.

La câteva ore de la apariția videoclipului, Mitropolia Clujului a anunțat că preotul Ioan Tonca a fost oprit de la săvârșirea tuturor lucrărilor sfinte.

Ca urmare a relatărilor apărute în mass-media, privitoare la comportamentul iresponsabil și smintitor al preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în ședința de lucru de luni, 2 martie 2020, a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 88, lit. x din Statutul pentru organizarea și

funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârșirea lucrărilor sfinte. Conform acelorași prevederi cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei, transmite Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
FOTOGALERIE. Deputatul Ungureanu: În acest spital coronavirusul nu poate intra! Îl omoară stafilococul auriu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat, pe Facebook, mai multe imagini care ar fi fost făcute în Spitalul Municipal Sighet,...

Închide