Ultima actualizare: 3.4.2024
Naţionale

Zile libere plătite pentru părinţi când şcolile se închid în situaţii extreme

Zile libere plătite pentru părinţi când şcolile se închid în situaţii extreme. Proiectul de lege a fost adoptat ieri de Camera Deputaților.

Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul net.

Inițiativa PSD-ALDE obligă angajatorii să acorde zile libere plătite părinților care nu au cu cine să-și lase copiii, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Senatul a adoptat în 3 martie proiectul legislativ.

Legea se aplică părinților ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ.

Zilele libere plătite se vor acorda la cererea unuia dintre părinți, respectiv a tutorelui legal, în cazul familiilor monoparentale. Prevederile se aplică pe baza unei declarații pe propria răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparlamentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată.

Ministerul Educației a decis suspendarea temporară a cursurilor din școli până la data de 22 martie. Măsura a fost adoptată și la nivel local de către creșe și grădinițe.

 

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Zile libere plătite pentru părinţi când şcolile se închid în situaţii extreme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
CORONAVIRUS. O româncă ce a minţit a contaminat trei medici şi trei pacienţi!

CORONAVIRUS. O româncă ce a minţit a contaminat trei medici şi trei pacienţi cu acest virus periculos. Ministerul Sănătăţii a...

Închide