Ultima actualizare: 3.4.2024
Decesul cu numărul 14 în România din cauza COVID-19
Locale

Autorităţile clujene recomandă să purtăm mască! Se estimează creşterea numărului de infectaţi cu coronavirus

Autorităţile clujene recomandă să purtăm mască! Se estimează creşterea numărului de infectaţi cu coronavirus.

Prefectul Mircea Abrudean şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj recomandă ca de azi toată lumea să poarte mască. În perioada următoare se aşteaptă creşterea numărului celor infectaţi cu coronavirus.

“În cadrul ședinței extraordinare de azi, 15.04.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgența Cluj, luând act de evoluția situației epidemiologice pe teritoriul României, implicit în județul Cluj  și de evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare, care previzionează  o creștere a numărului de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, a emis o recomandare pentru toți cetățenii județului Cluj, precum și pentru cei care tranzitează județul, de a-și acoperi fața (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-CoV-2,  în spații publice sau la locul de muncă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgența Cluj a recomandat, de asemenea, evaluarea și monitorizarea zilnică a stării de sănătate a angajaților iar în cazul prezenței simptomatologiei respiratorii, persoana să se izoleze la domiciliu și sa apeleze la medicul de familie sau  la serviciul 112, pentru cazuri urgente.

Aceste recomandări completează măsurile dispuse până în acest moment de autorități, pentru a limita răspândirea coronavirusului”, se arată în mesajul prefectului.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Autorităţile clujene recomandă să purtăm mască! Se estimează creşterea numărului de infectaţi cu coronavirus:

Decesul cu numărul 14 în România din cauza COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
7 persoane vindecate de medicii clujeni. 4 dintre cei vindecaţi de coronavirus sunt din Cluj

7 persoane vindecate de medicii clujeni. 4 dintre cei vindecaţi de coronavirus sunt din Cluj. Medicii clujeni au reuşit să...

Închide