Ultima actualizare: 26.2.2023
Ordonanța Militară nr. 7. Noile măsuri și restricții aplicate
Locale

Poliţiştii nu vor mai distribui Paşti. Nou acord între MAI şi BOR

Poliţiştii nu vor mai distribui Paşti. Nou acord între MAI şi BOR.

Sfânta Lumină, distribuită de clerici

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că Sfânta Lumină va fi distribuită în fiecare parohie de către personalul clerical şi maximum cinci voluntari.

“Sfânta Lumină, sosită de la Ierusalim, va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, începând cu ora 20,00.

Astfel, clericii din fiecare parohie, ajutaţi de un număr de maximum 5 voluntari, cu echipament de protecţie – mască şi mănuşi -, în calitate de organizatori, vor asigura distribuirea Paştilor sau a Sfintei Lumini respectând reglementările prevăzute în ordonanţele militare, având asupra lor cartea de identitate şi ca semn distinctiv banderolă albă pe braţ, precum şi un ecuson cu data de identificare, ştampilat de parohie”, a spus Marcel Vela.

Paştile vor fi primite sâmbătă

El a adăugat că Lumina va fi primită din pragul casei, de la fereastră sau de către un reprezentant al asociaţiei de proprietari.

“Credincioşii vor primi Paştile sâmbătă seara şi noaptea, Sfânta Lumină, din pragul casei ori de la fereastră, fără a ieşi în stradă, iar în zona locuinţelor multifamiliale, acestea vor fi înmânate unui reprezentant desemnat de asociaţia de proprietari sau de chiriaşi, care va purta echipament de protecţie – mască şi mănuşi. (… )

Slujbele religioase din noaptea de înviere se vor oficia cu respectarea îndrumărilor Bisericii Ortodoxe Române şi prevederilor din Ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanţarea fizică fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult. (…)

Structurile coordonate de către Ministerul Afacerilor Interne (Poliţie, Poliţie de Frontieră, Jandarmerie, Pompieri, Poliţie locală) şi cadrele Ministerului Apărării Naţionale vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paştilor şi a Sfintei Lumini, precum şi respectarea reglementărilor prevăzute în ordonanţele militare privind eliminarea riscului de răspândire a noului coronavirus”, a mai spus Marcel Vela.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Poliţiştii nu vor mai distribui Paşti. Nou acord între MAI şi BOR:

Ordonanța Militară nr. 7. Noile măsuri și restricții aplicate

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Decesul cu numărul 14 în România din cauza COVID-19
Autorităţile clujene recomandă să purtăm mască! Se estimează creşterea numărului de infectaţi cu coronavirus

Autorităţile clujene recomandă să purtăm mască! Se estimează creşterea numărului de infectaţi cu coronavirus. Prefectul Mircea Abrudean şi membrii Comitetului...

Închide